В отворено писмо до медиите бизнесменът Васил Димитров, собственик на

...
В отворено писмо до медиите бизнесменът Васил Димитров, собственик на
Коментари Харесай

Ексклузивно! Бизнесмен: Олигарх ме заплаши, прати Киро лично ме провери! Искал ми бизнеса

В отворено писмо до медиите предприемачът Васил Димитров, притежател на „ ЕВРОЛАБ 2011 “ ЕООД, която се занимава с фитосанитарния надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андрееево “, разказва извършен върху него мощен напън да се раздели с бизнеса си.

Димитров споделя, че с него се свързало лице, което по думите му се свързва с подземния свят, и му сложило ултиматум да се откаже от активността, който прави компанията му на границата с Турция. В противоположен случай щял да го принуди да приключи работата си, като употребява за това държавния уред. Димитров не се поддава на натиска. Скоро по-късно на граничния пункт отива персонално министър председателят Кирил Петков, с цел да инспектира лабораторна активност на компанията. Димитров твърди, че от този момент той и чиновниците му са подложени на непрекъснат безочлив тормоз от държавните органи.

Публикуваме целия роман на Васил Димитров:

„ През месец февруари 2022 година с мен се свърза човек, непосредствен до лице – прочут български предприемач, чието име се свързва с проведената престъпност от времената на прехода.

Този човек ми заяви, че въпросният предприемач има интерес към моя бизнес и го желае за себе си – желае да купи компанията ми и или ще му я продам на цена избрана от него, или бизнесът ми ще бъде лишен благодарение на страната, защото както постоянно, по този начин и сега, той се употребява с подкрепи на най-високо държавно равнище и има големи финансови запаси.

Въпреки че въпросният предприемач е обществено прочут и всичко, което медиаторът ми сподели, аз знаех, че в действителност е по този начин, отхвърлих изрично и обясних, че имам договорни връзки с над 700 компании вносители, имам и контракт за наем с БАБХ за пространствата, в които работя, и нямам желание да се отхвърлям от работата си.

На последваща среща медиаторът ми даде да приказвам по телефона с въпросния предприемач и той с очевидно раздразнителен глас ми даде период от 10 дни да си помисля. В противоположен случай ме заплаши, че целия държавен уред ще се стовари върху мен и компанията ми и ще бъде открито съображение да ми бъде преустановен договорът за наем на пространствата, в които работя, защото има големи политически подкрепи от властимащите сега, като по-късно негови компании ще поемат моята активност. Отново отхвърлих, като вежливо обясних, че нямам желание да се поддавам на изнудване, а той ми сподели че доста скоро ще се разделя с бизнеса си.

Скоро по-късно на 1 април 2022 година проблемите ми започнаха с визитата на премиера господин Петков, когато той дойде на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево и персонално инспектира нашата лабораторна активност, макар че не разполага с нужната за това компетентност както и особено, с цел да разпореди следващата инспекция на активността ни.

Тогава аз разбрах какво значи „ най високото държавно равнище “, което визираше близкия до властта олигарх и разбрах до каква степен в действителност са се разпрострели пипалата на мафията.

Разбрах че всичко, против което сме се борили през годините обратно, освен към момента съществува, а в противен случай – избуяло е в чудовищни размери до самия връх на държавната власт.

Оттогава аз и чиновниците ми сме подложени на непрекъснат безочлив тормоз от държавните органи в лицето на зам.-министъра на Министерство на земеделието и храните господин Христанов, управлението на БАБХ в лицето на господин Даскалов и господин Мавровски. Всички те от една и съща политическа партия, които очевидно са стимулирани от най високото държавно равнище да изземат активността и бизнеса ми.

Зам. -директорът на БАБХ господин Мавровски непрекъснато ни повтаря, че има разпореждане от шефа на организацията господин Даскалов в къс период да се намерят претекстове и да приключи контракта ни за наем с БАБХ. Въпреки че това е правосъден спор и се взема решение от способния съд, в следствие в прорез с всички правни правила получих от Даскалов и нотариална покана да освободя пространствата, на които съм наемател.

Към момента по отношение на това безвластие съм подал тъжби и сигнали до всички способени органи в страната и чужбина, а в този момент осведомявам и Вас, медиите, с цел да наблюдавате деликатно този урок по изземване на частен бизнес в интерес на мафията благодарение на държавния уред.

Въпреки рискът да навредя на следствието, напълно скоро следва да изнеса обществено и името на този олицетворяващ мафията прочут предприемач от годините на прехода, като имам вяра, че всички Вие сами ще намерите следите от неговите пипала както обратно във времето, по този начин и в този момент. “

Описва се и активността на компанията:

„ Обръщам се към Вас в качеството си на притежател и шеф на юридическото лице „ ЕВРОЛАБ 2011 “ ЕООД – комерсиално сдружение, което реализира активност като оператор-лице, отговорно за товара по смисъла на закона. Дейността му се реализира на база договорни връзки с над 700 компании вносители на храни, в пространства чартърен, находящи се на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “. По силата на контракт за наем с БАБХ, „ ЕВРОЛАБ 2011 “ ЕООД се задължава да употребява наетите пространства за подготовка на храни и артикули от скотски и растителен генезис, нужна за осъществяване на граничния ветеринарен и фитосанитарен надзор.

Дейността си сдружението реализира въз основа на редица европейски регламенти и, според горе цитираните нормативни актове на Европейски Съюз, при осъществяване на формалния надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт всеки вносител на артикули следва да бъде представляван пред БАБХ от оператор – отговорно за товара лице, което да дава отговор за показване на пратката за осъществяване на инспекции по формален надзор пред способния орган.

Фирма „ ЕВРОЛАБ 2011 “ ЕООД разполага с построена лична акредитирана лаборатория, работеща непрекъснато без почивен ден, оборудвана с най-модерна техника и дипломиран личен състав, отговаряща на всички условия за проучване на останки от пестициди в пресни плодове и зеленчуци. Лабораторията е основана през 2012 година за експресни разбори на остатъчни количества от пестициди в артикули от растителен генезис – зеленчуци, плодове или артикули от преработката им, и е учредена по рекомендация на Европейската комисия за осъществяване на Регламент (ЕС) 2019/1793 година по отношение на засиления формален надзор, който се организира върху вноса на фуражите и храните на граничните пунктове.

Лабораторията е акредитирана от Изпълнителна организация „ Българска работа по акредитация “ според условията на БДС EN ISO/IEC 17025 през месец ноември 2012 година, преакредитирана е през годините и има Сертификат за акредитация с регистрационен №267 ЛИ / 12.01.2022 година, годен до 30.11.2024 година Изградената Система за ръководство на качеството в лабораторията подсигурява акуратност, точност и меродавност на лабораторните проучвания.

Лабораторията разполага с високо квалифицирани специалисти, като част от тях са работили в предишното в Агенцията по сигурност на храните (БАБХ) и имат голям дълготраен опит. Всяка година „ Евролаб “ взе участие в интернационалните професионални проби, които са самостоятелни инспекции за качеството на работата в лабораторията.

На база европейските нормативни документи и на база моя персонален опит от 2010 година насам, работният развой е проведен по този начин, че лабораторният разбор да е подготвен в границите на 1-2 часа, а не както беше преди години, когато пробите се изпращаха в лаборатории навътре в страната и този развой отнемаше по 3-4 дни. По този метод се предотвратяват скупчвания на камиони, опашки от чакащи резултати, което облекчава работата на целия пункт, а това е главно условие и молба от страна на Турските управляващи. През годините неведнъж сме били проверявани както от Министерство на земеделието и храните и БАБХ, по този начин и от БСА, които са способените органи за нашата активност. “
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР