Обвинителният акт за катастрофата, при която загина 6-месечно бебе, беше

...
Обвинителният акт за катастрофата, при която загина 6-месечно бебе, беше
Коментари Харесай

Лютви Местан уби бебе пред 4г., днес наглее в съда: Иска отстраняване на прокурори от делото

Обвинителният акт за злополуката, при която почина 6-месечно бебе, беше върнат още веднъж на прокуратурата за премахване на позволени нарушавания. Обвиняеми по делото са някогашният политик Лютви Местан и бащата починалото дете Юсеин Ахмед. Те са упрекнати в без значение съпричиняване по несъобразителност на гибел при пътно-транспортно произшествие. Катастрофата стана на 14 април 2019 година край момчилградското село Загорско. При опит на Лютви Местан да се включи в основен път последва удар с движещ се по него автомобил. При злополуката почина возещо се във втория автомобил бебе, а братчето му беше ранено.
По време на четвъртия старт на делото Местан и бранителят му желаеха премахване на двамата прокурори и връщане на обвинителният акт.
„ Подложен съм на прокурорски произвол “, съобщи някогашният политик. Той сподели още, че в обвинителният акт има несъгласия и грешки, предава 24 часа.
Адвокатът на околните на починалото дете, които бяха конституирани като частни обвинители, пък желаеха на Местан да му бъде назначен авариен бранител, за не се стигне до шиканиране на делото. Това провокира за малко напрежение в залата.
Делото против Лютви Местан и против Юсеин Ахмед започва през 2020 година, само че тогава съдът върна на прокуратурата обвинителния акт за премахване на основни процесуални нарушавания.
В началото на 2021 година делото започва, само че след повече от 25 съвещания ръководителят на правосъдния състав Георги Милушев излезе в пенсия и се наложи процесът да стартира изначало.
В края на предходната година се организира следващото разпоредително съвещание с нов правосъден състав управляван от Йорданка Янкова, която още веднъж върна делото на прокуратурата за премахване на процесуални нарушавания. Същото се случи и на следващото разпоредително съвещание на 13 май.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР