В отговор на писмо от областния управителна Ловеч Светослав Славчев

...
В отговор на писмо от областния управителна Ловеч Светослав Славчев
Коментари Харесай

МЗ обяви, че не може да помогне на ловешката болница

В отговор на писмо от регионалния управителна Ловеч Светослав Славчев Министерството на здравеопазването декларира, че не може да помогне на многопрофилната болница в Ловеч да се обезпечат лекари, които да покрият дефицита на експерти в някои отделения на лечебното заведение.

От здравното министерство показват, че лечебните заведения са независими юридически лица и тяхното ръководство е въпрос на мениджърски метод и умения на определените управителни органи.

Определянето на вътрешно-организационна конструкция и предприемането на дейности за застраховане на лечебното заведение с медицински експерти, нужни за действието му, еизцяло от компетентността на съвета на шефовете.

В началото на юни Славчев е изискал подпомагане от Министерство на здравеопазването за стабилизиране на МБАЛ " Проф. доктор П. Стоянов " – Ловеч. Той е настоял и дабъде нормализирано ръководството на лечебното заведение и попълването на борда на шефовете да стане по разпоредбите.

Областният шеф е обрисувал и неотложните проблеми на болничното заведение, които незабавно би трябвало да бъдат решени, зада може то да извършва активността си.

В отговора отминистерството се споделя още, че е открита процедура за избор на членове на органи за ръководство на МБАЛ - Ловеч, оповестена на 7 юни т. година, като срокът за заявките е продължен заради липса на претенденти.

От Министерство на здравеопазването показват още, че приоритет при работата на Министерството на здравеопазването остават финансовото стабилизиране и кадрово застраховане на държавните лечебни заведения и биха подкрепили всички локални начинания в тази посока.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР