В отговор на многобройните оплаквания от собственици на iPhone 15

...
В отговор на многобройните оплаквания от собственици на iPhone 15
Коментари Харесай

iPhone 15 Pro и 15 Pro Max не се забавят с iOS 17.0.3, а дори напротив – стават по-бързи

В отговор на многочислените недоволства от притежатели на iPhone 15 Pro за прегряване, през вчерашния ден Apple пусна актуализацията iOS 17.0.3, с цел да реши казуса. Производителят акцентира, че прегряването е породено от софтуерен бъг, а не от хардуерни дефекти, и актуализацията няма да забави работата на смарт телефона. Първите проби демонстрираха, че това е по този начин.

Много притежатели на Apple iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max се оплакаха от прекалено загряване на смарт телефоните след известно потребление – резултатът се демонстрира даже при елементарни задания като сърфиране в интернет. Първоначално производителят призна, че прегряването е допустимо при първичната настройка на iPhone, само че по-късно призна, че извънредно високите температури се дължат на неточност в софтуера. Журналисти от 9to5Mac ревизираха успеваемостта на актуализацията – те организираха теста Geekbench 5 на обновен iPhone 15 Pro Max.

Като бенчмаркове бяха употребявани резултатите, получени от iPhone 15 Pro незабавно след стартирането на смарт телефона в продажба: 2914 точки в теста на едно ядро и 7199 точки в теста на всички. Непосредствено след инсталирането на iOS 17.0.3 моделът iPhone 15 Pro Max сподели 2875 точки в едноядрения и 7006 точки в многоядрения тест. Журналистите означават, че Geekbench 5 демонстрира синтетични резултати, които зависят от разнообразни фактори и индикатори, в това число температурата на процесора и равнището на батерията – когато батерията се изтощи, смарт телефонът забавя работата си, с цел да усили оптимално живота на батерията. Затова те изчакаха още 2 часа, с цел да се охлади устройството и още веднъж пуснаха Geekbench 5 – в този случай той сподели 2941 точки в едноядрения и 7523 точки в многоядрения тест, от което от 9to5Mac заключиха, че актуализацията на iOS 17.0.3 в действителност не забавя смарт телефона.

Apple обаче съобщи, че приложенията Instagram и Uber към момента могат да провокират прегряване на iPhone – проблем, който компанията сега се пробва да в профил дружно с разработчиците на тези приложения.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР