В понеделник, когато контролирана експлозия разтърси товарния кораб Дали“, 21

...
В понеделник, когато контролирана експлозия разтърси товарния кораб Дали“, 21
Коментари Харесай

Екипажът е в капан на кораба в Балтимор 7 седмици след срутването на моста

В понеделник, когато следена детонация раздруса товарния транспортен съд „ Дали “, 21 моряци останаха на борда, под палубата в солидния корпус на кораба.

Едновременните гърмежи изпратиха части от в миналото емблематичния мост „ Франсис Скот Кий “ в Балтимор в тъмните води на река Патапско в Мериленд, седем седмици откакто при сриването му починаха шестима души на моста, а „ Дали “ остана на бунището.

 ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Атентатът против словашкия министър председател Роберт Фицо 1 мин. ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Атентатът против словашкия министър председател Роберт Фицо  Волфганг Шюсел пред bTV: Скоро няма да има спънки за пълноправното участие на България в Шенген 12 мин. Волфганг Шюсел пред bTV: Скоро няма да има спънки за пълноправното участие на България в Шенген  Словашкият министър председател Роберт Фицо е пристигнал в схващане 3 мин. Словашкият министър председател Роберт Фицо е пристигнал в схващане  5 мин. " Да разберем Европа ": Какво съставлява Европейският парламент?  Камера снима момента на стрелбата по Роберт Фицо (ВИДЕО) 2 мин. Камера снима момента на стрелбата по Роберт Фицо (ВИДЕО)  Нови цени за парното и топлата вода от юли 2 мин. Нови цени за парното и топлата вода от юли  ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Атентатът против словашкия министър председател Роберт Фицо 1 мин. ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Атентатът против словашкия министър председател Роберт Фицо  Волфганг Шюсел пред bTV: Скоро няма да има спънки за пълноправното участие на България в Шенген 12 мин. Волфганг Шюсел пред bTV: Скоро няма да има спънки за пълноправното участие на България в Шенген  Словашкият министър председател Роберт Фицо е пристигнал в схващане 3 мин. Словашкият министър председател Роберт Фицо е пристигнал в схващане  5 мин. " Да разберем Европа ": Какво съставлява Европейският парламент?  Камера снима момента на стрелбата по Роберт Фицо (ВИДЕО) 2 мин. Камера снима момента на стрелбата по Роберт Фицо (ВИДЕО)  Нови цени за парното и топлата вода от юли 2 мин. Нови цени за парното и топлата вода от юли

Властите и екипажът се надяват, че разрушаването ще означи началото на края на един дълъг развой, който остави 21 души на борда в капан и откъснати от света, на хиляди километри от домовете им, написа Би Би Си.

Но към този момент не е ясно по кое време ще могат да се завърнат вкъщи.

Продължава избавителната задача, която търси още 2 жертви

289-метровият контейнеровоз „ Дали “ е при започване на 27-дневно пътешестване от Балтимор до Шри Ланка, когато се удря в моста „ Франсис Скот Ки “, изпращайки хиляди тонове стомана и цимент в река Патапско. Корабът е затънал под голямо пространство от натрошен метал.

Снимка: Ройтерс

В предварителния отчет на от Националния съвет за сигурност на превоза (NTSB) се показва, че две спирания на електрозахранването са изключвали оборудването преди случая. Отбелязва се още, че корабът е изгубил зареждане два пъти през 10-те часа преди злополуката.

Подмяната му евентуално ще отнеме години

Екипажът, състоящ се от 20 индийци и един жител на Шри Ланка, не е могъл да слезе заради визови ограничавания, липса на нужните брегови пропуски и редом провеждащи се следствия от NTSB и ФБР.

В понеделник екипажът остана на борда, даже когато управляващите използваха дребни взривни заряди, с цел да „ отрежат “ съзнателно пространство от моста, лежащо на носа на кораба.

Преди следеното разрушение адмиралът от бреговата защита на Съединени американски щати Шанън Гилриът съобщи, че екипажът ще остане под палубата с подготвеност за пожарна команда.

„ Те са част от кораба. Необходими са, с цел да го поддържат. Те са най-хубавите отговорници на борда “, съобщи адмирал Гилриът.

Тежкият случай с товарен транспортен съд в Балтимор повдигна доста въпроси

„ Тъжна обстановка “

Сред хората, които са се свързали с екипажа, е Джошуа Месик - изпълнителен шеф на Международния център на моряците в Балтимор. Организация с нестопанска цел, която работи за отбрана на правата на моряците.

Снимка: Ройтерс

Според Месик екипажът е останал без връзка с външния свят в продължение на няколко седмици, откакто мобилните им телефони са били иззети от ФБР в границите на следствието.

„ Те не могат да правят онлайн банкиране. Не могат да заплащат сметките си вкъщи. Те нямат никакви свои данни или информация за контакт с който и да било, тъй че сега са в действителност изолирани. Те просто не могат да се свържат с хората, с които би трябвало, или даже да погледнат фотосите на децата си, преди да заспят. Това е в действителност тъжна обстановка “, споделя Месик.

Първи сегмент от рухналата структура беше нарязан и изместен

Тежкото състояние на моряците притегли вниманието и на двата синдиката, които ги съставляват - Сингапурския съюз на морските офицери и Сингапурската организация на моряците.

В взаимно изказване от 11 май профсъюзите обявиха, че „ моралът разбираемо е понижен “, което се дължи на „ безпочвен боязън от персонална наказателна отговорност “ и прочувствен стрес.

Разследващите изследват черната кутия на контейнеровоза

В изказването се приканва също по този начин за „ бързо връщане “ на телефоните на екипажите, като се отбелязва, че загубата на връзка с околните „ предизвиква обилни компликации на членовете на екипажа с дребни деца вкъщи “.

Снимка: Ройтерс

Следващи стъпки

Според Джошуа Месик към този момент на екипажа са дадени SIM карти и краткотрайни мобилни телефони без включени данни. Те са получили и пакети с грижи от разнообразни публични групи и частни лица, които през последните седмици включват партиди индийски закуски и ръчно направени одеяла.

„ Те желаеха фамилиите им да знаят, че са добре, че са в сигурност и че ще се приберат вкъщи “, споделя Андрю Мидълтън

Би Би Си се обърна към „ единното командване “, което следи държавната реакция на „ Дали “ и сриването на моста, с цел да получи изясненост по кое време моряците ще могат да изоставен кораба и вероятно да бъдат репатрирани.

Дарел Уилсън, представител на основаната в Сингапур компания за ръководство на кораба „ Дали “ Synergy Marine, съобщи пред Би Би Си, че екипажът „ се държи добре “ и че изпратените в Балтимор представители на компанията „ ги ревизират непрекъснато, още от първия ден “.

След бърза организация е стартирана масирана избавителна интервенция

Различни религиозни представители, в това число хиндуистки свещеници, дават услуги и прочувствена поддръжка на хората на борда.

Уилсън обаче съобщи, че не е в положение да даде график за слизането на екипажа, като означи, че в допълнение към следствията „ никой не познава кораба по-добре от тях “ и че те са неразделна част от действието му.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР