В освободените територии на Украйна започнаха да използват такава мярка

...
В освободените територии на Украйна започнаха да използват такава мярка
Коментари Харесай

Русия откри хуманен метод за борба срещу украинската тайна съпротива

В освободените територии на Украйна започнаха да употребяват такава мярка за битка с диверсантите като експулсирането на „ неблагонадеждните жители “. Подобна процедура имаше и в Съюз на съветските социалистически републики. Колко ефикасен е този инструмент за прекъсване на терористични действия? Какви обстановки могат да дискредитират практиката на експулсиране?

Властите на Запорожка област експулсираха четирима неблагонадеждни жители на територията, следена от Киев, които са провеждали проукраинска агитация, съдействали са за нарушаването на образователния развой в учебните заведения на Мелитополска област, а също по този начин са пречили на жителите да работят с военно-гражданската администрация.

Единият от депортираните е употребявал административен запас за образуване на неразрешени манифестации и е подпомагал финансово медии, пропагандиращи тероризма. Друг се е опитал да дестабилизира публичната сигурност, разкрива представител на съветските правоохранителни органи.

И четиримата са отведени до последния контролно-пропускателен пункт, на всеки от тях е прочетено в какво са упрекнати и са изпратени пешком на територията, следена от Киев. Един от експулсираните, Виктор Романов, апропо „ дискредитира съветските управляващи и въоръжените сили на РФ “.

Ден преди този момент Иван Фьодоров, именуван от украинските медии „ кмет на Мелитопол “, сподели, че жителите на освободените територии „ след доста случаи на очистване на предатели всеобщо се свързват с украинските специфични служби с предложение да дават значима информация в подмяна на анулация или облекчение на отговорността. “

В същия ден в Херсон по време на антитерористична интервенция е ликвидирана диверсионно-разузнавателна група. От Спешна помощ обясниха, че кварталите в региона на гарата са отцепени. Първо " в този регион са дохвърчали снаряди ", след което " е почнала престрелка ". Представителят на оперативните служби сподели, че е " открита група въоръжени лица ", след което " съветските сили за сигурност неотложно са отишли на място " и в следствие " нарушителите са обезвредени ". Жертви и ранени измежду цивилните няма.

Миналия петък основният прокурор на ЛНР Сергей Горенко и неговият заместител Екатерина Стегленко бяха убити в Луганск. Самоделно взривно устройство е избухнало покрай Главната прокуратура. Генералната прокуратура на републиката, ръководена от Горенко и Стегленко, се е занимавала главно с следствието на каузи против подготвящите терористични офанзиви - украински шпиони и диверсанти, саботьори, сподели в коментар посланикът на ЛНР в Москва Родион Мирошник.

Същия ден в Бердянск, Запорожка област, при нахлуване са убити заместник-кметът Олег Бойко и брачната половинка му Людмила. Участието на киевското управление в терористичните офанзиви беше директно прието от Михаил Подоляк, консултант в канцеларията на президента на Украйна. Служителят уточни Бердянск, Херсон и Мелитопол (където също избухна детонация в петък) като цели за украинските диверсионни групи и артилерия.

Руският президент Владимир Путин обърна внимание на терористичните способи на Украйна. „ Що се отнася до терористичните офанзиви, да, това е толкоз съществено нещо, всъщност това е потреблението на терористични способи. Виждаме това в убийствата на длъжностни лица в освободените територии. Виждаме това даже в опитите за осъществяване на терористични офанзиви на територията на Руската федерация “, сподели съветският държавен глава на конференцията след срещата на високо ниво на ШОС в Самарканд. Президентът акцентира, че " отговор ще има, в случай че в последна сметка не схванат, че сходни способи са неприемливи ".

В тази връзка разпитахме специалистите какви способи за битка с „ тайната опозиция “ в освободените територии са най-приемливи за Москва.

„ Този метод с експулсирането на неблагонадеждни поданици се практикува в ДНР и ЛНР. Знам случаи, когато хора, които намерено пропагандират проукраинска позиция, само че официално не нарушават закона, са поканени да изоставен Донбас, с цел да избегнат по-тежки последствия. Всичко минава доста тактично и учтиво: те са отведени на контролно-пропусквателен пункт, изпратени от територията, следена от силите на Донецк, и съответният знак е поставян в документите, с цел да нямат опция да се върнат в Донбас “, споделя политологът Владимир Корнилов.

Експертът акцентира, че от филантропична позиция експулсирането е доста по-добро от арестите и правосъдните процеси, несъмнено, в случай че приказваме за тези хора, които не съставляват военна заплаха или опасност от терористични офанзиви. „ Не изключвам да са имали избор: или да бъдат наказани, или да бъдат експулсирани “, добави той.

Пристигайки в Украйна от Донбас, тези хора като предписание развиват своята антируска и антидонецка агитация, само че не съумяват в това отношение – гласът им заглъхва в медийното пространство, уточни политологът. „ Тяхната агитация не беше доста забележима, на първо място тъй като в Украйна всички поданици на Донецк бяха безсистемно считани за съперници, без значение какви гледни точки излъчват. Някой беше „ употребен “ известно време, само че защото връзките на Киев с Донбас се изостриха, услугите на пристигналите пропагандисти бяха отказани “, изясни той.

Според събеседника, с цел да се бори с по този начин наречената “тайна опозиция ” в актуалните освободени територии на Запорожие и Херсонска област, експулсирането може да бъде много дейно. „ В последна сметка в Съветския съюз съперниците на болшевишката система са освен хвърляни в пандиза и разстреляни, само че забележителен брой опозиционери, в това число доста представители на интелигенцията, са помолени просто да изоставен Съюз на съветските социалистически републики. И беше много ефикасен инструмент “, напомня Корнилов.

Необходимо е обаче институцията на експулсирането да се ползва в границите на всеки обособен случай и надали ще може да се употребява всеобщо, предизвести специалистът. „ Тук би трябвало да внимаваме и да не разрешаваме да вземем за пример на локалните управляващи, обявявайки някого за обезсърчителен, да разчистват сметки със своите съперници, съперници и впрочем. Следователно не може да има всеобщ темперамент “, акцентира анализаторът.

Методите за експулсиране за битка с бандите са положителни в случаите, когато чиновниците на реда имат стопроцентова информация за подготовката на антируски дейности от някого, само че няма задоволително доказателства за започване на наказателно произвеждане или евентуалното действие не съставлява такова сериозна заплаха, счита някогашният чиновник на група “Алфа ” на ФСБ Виталий Демидкин.

„ Ако силите за сигурност не са сигурни, че е допустимо да задържат причинителите на място или крачка преди започването на някаква акция, тогава експулсирането е изцяло дейно и уместно средство. Може да се употребява и в случай че чиновниците на реда схванат, че тяхното наблюдаване и други оперативни действия ще лишават прекалено много време и пари “, акцентира той. Освен това, добави събеседникът, по-строгите способи, прилагани към локалните поданици, могат да се отразят зле на общия честен декор.

В същото време Демидкин предизвести да не се повтаря 1937 година в освободените територии, когато сходни способи са употребявани против постоянно почтени жители единствено въз основа на донос от съседи. „ Мисля, че нашите правоприлагащи органи са натрупали задоволително опит в инспекцията на информацията, с цел да могат да схванат кои от данните са правилни и кои не. Освен това е изцяло допустимо за някои депортирани да бъде оставена опцията да оспорват експулсирането след края на дейната фаза на военните дейности. Защото, първо, държавните организации не са ваксинирани от неточности. И второ, хората могат да трансформират своята социално-политическа ориентировка “, обобщава Демидкин.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР