Учените откриха древни вируси, заключени в костите на неандерталец, които

...
Учените откриха древни вируси, заключени в костите на неандерталец, които
Коментари Харесай

Учените откриха древен херпесен вирус в останки на 50 000 години и искат да го върнат към живот

Учените откриха антични вируси, заключени в костите на неандерталец, които са на 50 000 години - и специалистите могат да бъдат настроени да ги пресъздадат.

Следи от вируса на херпес - който е виновен за херпеса, дружно с останки от полово излъчвания папиломен вирус и аденовируса, прочут още като елементарна простуда - бяха открити в ДНК на двама неандерталци. Двамата праисторически хора са били мъже и останките им са открити в пещера в Русия. Експертите от дълго време теоретизират, че неандерталците може да са изчезнали заради вируси и това последно изобретение може да придаде тежест на концепцията.

Екипът, който направи откритието, в този момент възнамерява да опита и синтезира „ вирусите, сходни на Джурасик парк ”, с цел да видите по какъв начин се съпоставят със актуалните. „ Тези сходни на Джурасик парк вируси биха могли по-късно да бъдат изследвани за техните репродуктивни и патогенни черти и да бъдат съпоставени с днешните аналози “, сподели Марсело Брионес, водещият създател на проучването, пред NewScientist...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР