Агенцията отбелязва, че Зеленски е отправил този апел в традиционното

...
Агенцията отбелязва, че Зеленски е отправил този апел в традиционното
Коментари Харесай

Зеленски призова Запада да ускори оръжейните доставки, САЩ гарантира подкрепата си за Украйна

Агенцията отбелязва, че Зеленски е отправил този зов в обичайното си вечерно видеообръщение на фона на новата съветска атака - в североизточната Харковска област, прибавя Българска телеграфна агенция.

" Имаме потребност от доста ускорение на доставките. В момента минава прекалено много време сред оповестяването на пакетите (с помощ) и действителната поява на оръжия на фронтовата линия ", акцентира украинският президент, който по-рано през днешния ден се срещна с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, дошъл на необявено авансово посещаване в Киев.

Най-малко 20 души, измежду които три деца, са били ранени по последна информация при съветската ракетна офанзива, при която бе изумен висок жилищен блок в центъра на Харков през днешния ден, съобщи Укринформ, като се базира на ръководителя на районната военна администрация Олег Синегубов.

Предишните данни бяха за 15 потърпевши.

В във втория по брой на популацията украински град довечера бе чута пета за деня детонация.

В своето послание Зеленски сподели, че обстановката на бойното поле е най-тежка точно в североизточната Харковска област, където преди няколко Русия откри нов фронт, и в прилежащата Донецка област, по на юг.

Междувременно държавният секретар Антъни Блинкън, представен от Франс прес, съобщи, че Съединените щати ще поддържат Украйна, до момента в който сигурността й бъде обезпечена.

Блинкън, който дойде по-рано през днешния ден на необявено авансово посещаване в Киев, приказва пред студенти.

" Дойдох в Украйна с обръщение: не сте сами ", акцентира държавният секретар на Съединени американски щати. " Съединените щати са с вас от първия ден " и " ще останем с вас, до момента в който сигурността, суверенитетът и способността на Украйна да избере своя личен път не бъдат обезпечени ", даде обещание той в речта си в Киевския политехнически институт.

Блинкън акцентира, че Русия би трябвало да заплати това, което е разрушила в Украйна, прибавя Българска телеграфна агенция.

Държавният секретар на Съединени американски щати приветства предизвикващия дискусия нов украински закон за мобилизацията.

" Това беше мъчно, само че належащо решение ", сподели Блинкън. Той се аргументира, че новият закон " ще разреши (на Украйна) да укрепи защитата си " и ще й обезпечи " спомагателни бойци за битка с по-голямата мощ, нахлула " на нейна територия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР