В опит да намали разходите Intel ще предприеме мащабни съкращения(снимка:

...
В опит да намали разходите Intel ще предприеме мащабни съкращения(снимка:
Коментари Харесай

Intel планира големи съкращения на персонал


В опит да понижи разноските Intel ще предприеме огромни съкращения
(снимка: Intel)

Процесорният колос Intel се намира в неподходяща финансова с итуация. Търсенето на к лиент ски артикули е едва, заради остатъка, насъбран по време на пандемията, до момента в който компанията се опит ва да настигне съперниците в чиповете и да стане огромен п роизводител по контракт.

В резултат на насилствени съкращения може да пострадат до 20% от личния състав в потребителско и сървърното бизнес посоки на Intel, твърди анализаторът Дилън Пател, представен от Tom’s Hardware. Според него, компанията има намерение да понижи годишните си разноски с $10 милиарда, или към 10%.
още по темата
При сходна промяна на бюджета, счита Пател, е неотложно доста редуциране на личния състав. Според експертните оценки, тези съкращения ще възлязат на 20% в сървърното и потребителско бизнес направление на Intel.

Източници от Intel удостоверяват, че компанията освобождава личен състав, без да разясняват мащаба на съкращенията. Резервите за понижаване на разноските, съгласно представители на компанията, включват и усъвършенстване на структурата на личния състав. Тази година Intel си е сложил за цел да понижи разноските с $3 милиарда, а до 2026 – с $10 милиарда годишно.

В своя проучвателен център в Калифорния Intel има намерение да редуцира повече от 500 чиновници, съгласно скорошни документи, подадени до щатските управляващи. В Орегон, където се намира огромен цех за чипове на Intel, също са планувани съкращения на част от личния състав.

Въпреки че компанията се надява на възобновяване на пазара на полупроводници през втората половина на годината, в средносрочен проект съкращенията на служащи са неизбежни.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР