В ОДМВР – Кюстендил, е създадена организация за провеждане на

...
В ОДМВР – Кюстендил, е създадена организация за провеждане на
Коментари Харесай

ОД на МВР предприе мерки за безопасност по време на майските и Великденски празници

В ОДМВР – Кюстендил, е основана организация за осъществяване на голям брой спомагателни мероприятия за гарантиране сигурността на жителите и опазването на публичния ред по време на идните Великденски празници.

Ще бъдат засилени инспекциите за съблюдаване на разпоредбите на придвижване, за шофиране след приложимост на алкохол, потребление на защитни колани, редовността на колите и други Ще се реализира засилен надзор, контролиране на придвижването и паркирането по пътищата и методите към всеобщо посещаваните църковни храмове. Особено внимание ще бъде обърнато на опазването на публичния редина територията на огромните търговски обекти.

Създадена е организация забезпроблемното протичане на богослужениятазаВеликден.

Около православните храмове униформените ще наблюдават за лица със подозрително държание и носещи обемисти багажи, ще се грижат за отбягване на голословни усложнения на придвижването на коли и неправилното им паркиране. Незабавно ще се намесват при открита приложимост на пиротехнически произведения, която е безусловно неразрешена.

Обезпечени ще бъдат и всички по-големи тържества, концерти и други публични прояви навън в Кюстендилска област.

В началото и в края на поредицата почивни дни екипи на бранш „ Пътна полиция “ са ангажирани предпочитано с подкрепяне на трафика по основните пътни артерии в района. Паралелно с това ще реагират при груби нарушавания на Закона за придвижване по пътищата, а инспекциите ще бъдат подчертани върху недопускане на ръководство на моторни транспортни средства от водачи под влияние на алкохол и/или наркотични субстанции, както и от неправоспособни. През целия интервал в непрекъснато деяние ще бъдат приведени и всички налични механически средства за надзор на скоростта.

Необходимата организация е основана и от чиновници на „ Криминална полиция “ за попречване на похищения над собствеността и имуществото на жителите. В тази връзка още веднъж припомняме главните ограничения, които хората могат да вземат, с цел да се предпазят от обири в домовете си. Не е целесъобразно при дълготрайно неявяване в домовете да се оставят огромни парични суми и полезности. Да се заобикаля разгласяването на проектите за дълготрайно пътешестване или отмора на огромен кръг от хора и най-много – в обществената мрежа, а за наглеждане на парцела да се разчита единствено на приближен човек. Като една от главните спънки за набезите на крадците остава сигурната външна отбрана на жилището. Експертите предлагат обезопасяването му да включва сигнално-охранителна техника и постоянна входна врата с надеждни заключващи механизми. Прозорците и балконските порти да бъдат добре укрепени и затворени при неявяване на жителите. Бдителност да се демонстрира и на оживени места на открито, изключително в огромни търговски центрове, храмовете, които са желани от причинители на джебчийски обири. При забелязване на нарушавания или осъществявани закононарушения навреме да се алармира на тел. 112 или в най-близкото районно ръководство на Министерство на вътрешните работи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР