В обширно интервю за информационната агенция РБК-Украйна пенсионираният американски генерал

...
В обширно интервю за информационната агенция РБК-Украйна пенсионираният американски генерал
Коментари Харесай

Ген. Бен Ходжис: САЩ и Германия трябва да помогнат на Украйна да спечели на всяка цена

В обстойно изявление за осведомителната организация РБК-Украйна пенсионираният американски военачалник и някогашен командващ Въоръжените сили на Съединени американски щати в Европа Бен Ходжис акцентира, че Вашингтон и Берлин би трябвало да трансформират метода си към Киев. Вместо " ще оказваме помощ на Украйна, колкото е належащо ", Западът – и най-много Съединени американски щати и Германия – би трябвало да възприемат правилото " ще оказваме помощ на Украйна, до момента в който завоюва – без значение от цената ", посъветва генералът, представен от " Фокус ".

По думите му точно тази тактика ще отвори пътя за сполучливо отбиване на съветските войски - когато Владимир Путин разбере, че не може да победи.

Основното стратегическо събитие в последните дни е, съгласно Ходжис, че Съединени американски щати, след шестмесечно закъснение, най-сетне се споразумяха за пакета помощ за Украйна. А следствията от това решение явно към този момент стартират да се усещат на бойното поле. Освен това други съдружници на Украйна се активизираха доста.

Помощта от Вашингтон обаче не може да се назова тъкмо повратна точка във войната. Концептуалните подходи на основните сътрудници на Украйна във войната не са се трансформирали: към момента има опасения за допустима " ескалация “ и " червени линии “ (най-показателният образец е упоритото отвращение на Германия да трансферира ракети Taurus на Украйна), добави Бен Ходжис.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР