В областта на финансовите оценки Съединените щати могат да се

...
В областта на финансовите оценки Съединените щати могат да се
Коментари Харесай

БРИКС може да въведе система за кредитен рейтинг

В региона на финансовите оценки Съединените щати могат да се похвалят с няколко организации за кредитен рейтинг, натоварени с оценка на фискалното положение и опциите за погашение на компании и народи.

Забележителни измежду тези субекти са Moody’s, Standard and Poor’s (S&P) и Fitch Group. Тези организации имат доста въздействие в международен мащаб, притежавайки властта да дефинират ориста на фирмите посредством своите оценки. На хоризонта обаче е смяна на парадигмата, защото страните от БРИКС обмислят да се дистанцират от зависимостта от американските организации за кредитен рейтинг. Вместо това те формулират проекти за основаване на самостоятелна компания за кредитен рейтинг.

Страните от БРИКС са почувствали въздействието на американските организации за кредитен рейтинг, които имат опит в подчертаването на негативите, като в същото време омаловажават позитивните страни на страните от БРИКС. В отговор алиансът BRICS обмисля основаването на свои лични организации за кредитен рейтинг, стратегически ход, предопределен да провокира преобладаващия финансов ред, насочен към Съединени американски щати. Тази самодейност има за цел да даде на обединението БРИКС пълномощията да дефинират кредитоспособността на субектите, без да се придържат към оценките на американските организации.

Елвира Набиулина, шеф на централната банка на Русия, съобщи, че Кремъл е подготвен да предложи начинания, които ще бъдат от изгода за БРИКС в дълготраен проект. Едно значимо предложение включва основаването на нови организации за кредитен рейтинг под шапката на БРИКС. Набиулина акцентира, че препоръчаните рейтингови организации на БРИКС ще работят на „ наднационално “ равнище, обхващайки всички страни членки.

Задълбочавайки се в преимуществата на плануваните рейтингови организации от БРИКС, Набиулина акцентира техния ангажимент за взаимно признание и залог за по-бърз и по-практичен развой на оценка. Руският губернатор тънко загатна за възприеманата пристрастност в американските организации за кредитен рейтинг, изключително в техните оценки за разрастващите се страни.

На идната 16-та среща през октомври 2024 година, чийто хазаин ще бъде Русия, има упования по отношение на евентуалното разискване на образуването на рейтинговата организация на БРИКС. Дневният ред на срещата включва набор от оферти, ориентирани към подсилване на автономията на страните от БРИКС, в това число основаването на самостоятелна интернет услуга, отделена от данни и сървъри на Съединени американски щати.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР