В нов превод от Росица Тодорова на книжния пазар се

...
В нов превод от Росица Тодорова на книжния пазар се
Коментари Харесай

Време за четене: вечната класика „Малки мъже“ с ново издание у нас

В нов превод от Росица Тодорова на книжния пазар се появява – продължението на безконечните детски класики на Луиза Мей Олкът и, въодушевили голям брой кино и телевизионни акомодации и спечелили сърцата на генерации читатели.

Шедьовърът на американската новелистка ни среща още веднъж с историята на сестрите Марч и техните съпрузи в още една завладяваща фамилна сага за дребни и огромни.

След финала на животът на Джо Марч се е трансформирал напълно, също като семейството ѝ. Вече позната като госпожа Баер, тогавашната бунтарка е щастливо омъжена и отдадена на грижите за двамата си синове.

Но положителното ѝ сърце за следващ път въстава против неправдите в света. След като своенравната вуйна Марч завещава имението „ Палмфийлд “ на Джо, двамата със своя брачен партньор отварят вратите му и го трансформират в учебно заведение и дом за дузина момчета, останали без родители и поддръжка .

Романът наблюдава историите на самотния сирак Нат, буйния Дан, пакостника Томи и всички останали деца, които намират своя дом в „ Пламфийлд “ . Освен уроците по математика и латински, Джо и професор Баер се заемат с това да ги научат на някои доста по-ценни мъдрости, които да ги трансфорат в положителни, почтени и независими „ Малки мъже “. Но пътят към порастването не всеки път е лек.

Със своето феноменално възприятие за комизъм Луиза Мей Олкът преглежда ежедневните трудности и трепети, пред които се изправят учениците на Джо. А те са толкоз доста – първите безредици на сърцето; другарствата, които се основават толкоз бързо и кавгите, които от време на време ги съпътстват; неизбежните неточности, които вършим и сложната задача да си признаем за тях.

Верен на духа на останалите книги от поредицата, (ИК „ Сиела “) е покъртителен разказ за универсалните човешки добродетели като искреността, независимостта и порива да бъдеш най-хубавата версия на себе си, който се крие във всеки от нас .

Този прочувствен и носталгичен роман е наложително четиво за феновете на по този начин обичаните на Луиза Мей Олкът . Вече пораснали, със свои фамилии и деца, те предават на идващите генерации своите непреходни и скъпи уроци за повече обич, другарство и доброта – и по този начин чак до наши дни.

 книга Ciela Ciela
 12 книжни хрумвания за дарове  12 книжни хрумвания за дарове  12 книжни хрумвания за дарове  12 книжни хрумвания за дарове
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР