В нощта срещу сряда украинската столица Киев, както и Одеска

...
В нощта срещу сряда украинската столица Киев, както и Одеска
Коментари Харесай

Киев и Одеса бяха нападнати от руски дронове през нощта, няма пострадали хора

В нощта против сряда украинската столица Киев , както и Одеска област претърпяха ново съветско нахлуване с дронове " Шахед ". Това заяви Сергей Попко , шеф на Киевската градска военна администрация.

" Групи дронове навлязоха в Киев по едно и също време от няколко направления. Всички те - повече от 10 на брой - бяха открити и унищожени навреме от силите и средствата на противовъздушната защита ", сподели той.

Отломки са паднали в три региона на Киев. Има вреди по нежилищни здания и пътна настилка. Няма съществени опустошения и пожари, нито информация за потърпевши хора, добави Попко.

През нощта съветските военни са атакували с дронове и южната част на Одеска област. Пожари са избухнали в оборудванията на пристанищната и индустриалната инфраструктура на района, развален е асансьор, няма данни за потърпевши хора. Това заяви регионалният шеф Олег Кипер.

Руските военни постоянно бомбардират украински градове, които са в обсега на техните ракети и дронове. Въпреки доказателствата и показанията, Русия отхвърля да поеме отговорността за военните си закононарушения против украински цивилни и военни от първите дни на пълномащабното й навлизане в Украйна.

Руската войска нападна Украйна на 24 февруари 2022 година и от този момент войната се води напълно на територията на Украйна. Хиляди украински цивилни са убити, а над 6 милиона са принудени да изоставен домовете си.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР