Обвиненият в убийството на 24-годишния Димитър Малиновот Цалапица Рангел Бизюрев

...
Обвиненият в убийството на 24-годишния Димитър Малиновот Цалапица Рангел Бизюрев
Коментари Харесай

Обвиненият за убийството на Димитър Малинов от Цалапица каза пред съда как го е извършил

Обвиненият в убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица Рангел Бизюрев сподели по какъв начин е умъртвил жертвата. Това се случи по време на съвещание по делото в районния съд в Пловдив.

В края на юли 2023 година Малинов изчезна, а по-късно тялото му беше намерено заровено под строителни боклуци край село Цалапица. По случая като причинител беше упрекнат Бизюрев, който избяга от страната, само че беше в края на ноември.

За укриване на натрупа на Малинов бяха упрекнати 19-годишните близнаци от Цалапица Борислав и Валентин Динкови . Заради неуспех в следствието по случая бяха в локалните дирекции на Министерство на вътрешните работи.

Пред съда Бизюрев сподели, че причина за побоя, довел до гибелта на Малинов, е била, че негови познати са му споделили, че „ Димитър е приказвал всякакви работи по мой адрес - неприятни думи. Без никаква причина “.

Бизюрев е помолил Борислав Динков да се срещне с Малинов. Обвиненият за убийството сподели, че тогава е причакал Малинов на улицата, където по-късно го е умъртвил.

След убийството двамата са качили натрупа на Малинов в кола, закарали са го в края на селото, изкопали дупка и са го заровили. По думите на Бизюрев Валентин Динков единствено е донесъл кирка и лопата на двамата, само че не е направил нищо друго.

„ Освен мен различен не е удрял Митко. Борислав стоеше в колата “, сподели Бизюрев и добави, че на идващия ден двамата близнаци са му споделили, че ще изсипят строителни боклуци върху мястото, на което е бил заровен трупът на Димитър.

По време на правосъдното съвещание пред съда се събраха близки и познати на Димитър Малинов, които желаеха правдивост за причинителите на убийството му.
 Протестът пред Районния съд в Пловдив
В месеците след убийството близки на Малинов споделиха, че служителите на реда от Пловдив и Стамболийски не са им оказали подпомагане и те сами са издирвали убития.

Проверка откри, че фактически има пропуски в следствието, поради което последваха и уволнения в полицията.

Жителите на Цалапица проведоха няколко в Стамболийски, Пловдив и София с гледище за бърз и обективен развой против всички, забъркани в тази ситуация.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР