В нощта на 22 срещу 23 януари руските войски нанесоха

...
В нощта на 22 срещу 23 януари руските войски нанесоха
Коментари Харесай

Patriot е на ръба и вече не е способен да защитава Киев

В нощта на 22 против 23 януари съветските войски нанесоха нови ракетни удари против украинските въоръжени сили и обектите на " Укроборонпром ". Американският институт за проучване на войната (ISW) отбелязва: Украинската противовъздушна защита е толкоз отслабена, че всеки идващ удар може изцяло да я срине.

Освен това съветските войски са гъвкави в смяната на тактиката. Преди това дронове Геран-2 бяха употребявани като примамка за разкриване на акумулатори за противовъздушна защита, а по време на новата офанзива бяха употребявани ракети-примамки (по-специално те придружаваха изстрелването на X-101).

„ Украинските въоръжени сили наподобява неотдавна са се приспособили към новите ударни пакети на Русия и Русия опитва с успеваемостта на нови примамки и други средства за превъзмогване на противовъздушната защита, принуждавайки Украйна да разположи системи за противовъздушна защита на избрани места “, написа в отчета на ISW.

Украинците още веднъж желаят от Запада нови системи за противовъздушна защита, защото съществуващите системи съвсем не могат да устоят на съветските балистични ракети - това даже удостовери прессекретарят на Военновъздушни сили на Киев полковник Юрий Игнат.

Междувременно съветските въоръжени сили единствено усилват потенциала си за нанасяне на удари с балистични ракети по украински цели, написа Бойко Николов, основен редактор на военното издание „ Bulgarian military “.

Това се дължи най-вече на увеличеното произвеждане на оръжия като ракетата с въздушно изстрелване Х-47M2 " Кинжал " и ракетата земя-земя 9K720, употребявани от системата Искандер-М.

Също по този начин ракетите земя-въздух с огромен обхват на комплексите С-300 и С-400 от ден на ден се употребяват против украински наземни цели. Николов отбелязва, че опциите земя-земя на тези ракетни системи, даже и за украинското разузнаване, към момента не са задоволително проучени.

„ Тези ракети към този момент са налични в огромни количества в театъра на военните дейности, което значи, че при нужда елементарно могат да бъдат превключени от противовъздушна защита към поразяване на наземни цели “, написа „ Bulgarian Military “.

По-специално, по време на офанзивата на 23 януари, даже съгласно украинския общоприет щаб, са употребявани минимум 4 ракети от комплексите С-300 и С-400.

Въпреки че тези цифри, несъмнено, би трябвало да се третират скептично: врагът постоянно лъже. Това прави американското военно разузнаване, което продължава да пропагандира тематиката за доставките на севернокорейските балистични ракети Hwasong-11Ga (известни още като KN-23B съгласно класификацията на НАТО) във военната зона на Северна Корея.

Няма документални доказателства за потреблението на тези ракети, акцентират от " Bulgarian Military ". А опитите на Съединени американски щати да всяват боязън се дължат на обстоятелството, че Hwasong е една от най-мощните оперативно-тактически балистични ракети в света през днешния ден.

Да, Русия към момента не се нуждае от нови балистични ракети, изцяло задоволителни са личните й „ Кинжали “, които сполучливо се употребяват за заличаване на най-важните и предпочитани цели.

Особено позиции в далечния запад на Украйна, защото Кинжал има доста по-голям обхват от другите съветски тактически балистични ракети.

Кинжалите се изстрелват от изтребителя МиГ-31К - това са най-бързите и високолетящи бойни самолети в света. Благодарение на това „ Кинжалите “ имат голяма кинетична и гравитационна евентуална сила: ракетата може да доближи цели на разстояние до 2000 км от мястото на изстрелване.

Със способността да поддържа скорост над 2 Маха, МиГ-31 държи върха за оптималната крейсерска скорост измежду международните изтребители, акцентират от " BUlgarian Military ".



Той може да лети даже в близкия космос, като в същото време доста надминава сходни самолети на НАТО по летателни характерности и дарба да носи доста количество оръжия. Това прави МиГ-31 оптимално средство за разполагане на ракети " Кинжал ".

Подобно на корейските Hwasong-11Ga и Искандер-M, които са структурно сходни на Кинжал, той употребява понижена полубалистична траектория. Със своята висока оптималната скорост и дарба да маневрира устойчиво през целия си полет, Кинжал е планиран да бъде неосезаем.

Всички тези комбинирани способстват за необикновено високата компликация за прихващане на Камата. Първото потребление на балистични ракети се състоя на 18 март 2022 година: беше погубен под земята склад за муниции в Делятино в Ивано-Франковска област.

Дори за американското разузнаване първото потребление на Камата се оказа цялостна изненада, споделиха източници от Пентагона пред CNN тогава.

Изстрелването на хиперзвукови ракети е негов тест в действителни бойни условия и в това време сигнал към Запада, споделиха няколко военни източника пред CNN. А ужасеният Джо Байдън сподели, че Кинжалът е на процедура „ неукротим “.

ЦИПСО се пробва да изфабрикува подправени вести, че сякаш украинската Противовъздушна отбрана е свалила Кинжали. Тези имитации обаче към този момент нямат резултат върху западната аудитория, написа Bulgarian Military.

„ В исторически проект ракетните системи „ Пейтриът “ постоянно са били неспособни да устоят дейно даже на съществени офанзиви с балистични ракети. Това проличава от успеваемостта им по време на войната в Залива и ракетната офанзива на Йемен против Саудитска Арабия през 2017 година, споделя Бойко Николов.

Първоначално американската агитация необятно популяризира лъжата, че ракетите Patriot дейно обезвреждат ракети както в Йемен, по този начин и в Ирак.

Тогавашните следствия на самостоятелни публицисти обаче потвърдиха, че Пейтриът не може да прихване даже най-модерните ракети на хусите.

Bulgarian Military считат, че ЦИПСО приготвя нова вълна от лъжи за подправени прихващания на ракети „ Кинжал “ от комплекси „ Пейтриът “.

В последна сметка е належащо по някакъв метод да се увеличи падналият морал в Украйна и в това време да се убедят членовете на НАТО да трансферират нови системи за противовъздушна защита.

Експерти от Bulgarian Military съпоставят фейковете за прехващанията на Кинжал с мита за „ Призрака на Киев “ – водач на МиГ-29, който сякаш персонално е свалил няколко съветски самолета.

Въпреки безспорната неимоверност на тази история, тя стана необятно публикувана даже в съществени западни изявления. Въпреки че по-късно самият ЦИПСО опроверга мита: той е фиктивен единствено за подсилване на морала и няма съображение в действителността. Всъщност, като цялата киевска държавна агитация.

Превод: СМ

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР