В неотдавнашното си публично изявление, след като срещу него бяха

...
В неотдавнашното си публично изявление, след като срещу него бяха
Коментари Харесай

Доналд Тръмп коментира обезценяването на долара – дойде ли времето на Биткойн?

В неотдавнашното си обществено изказване, откакто против него бяха повдигнати обвинявания, някогашният президент на Съединените щати Доналд Тръмп разкритикува намаляващата стойност на щатския $.

Той изрази угриженост, че валутата се срутва и скоро ще спре да бъде интернационален стандарт, което той дефинира като доста проваляне за Съединени американски щати.

Щатският $ е една от най-широко употребяваните валути в света и съществени аварийни валута заради размера и стабилността на американската стопанска система.

Някои анализатори сложиха под въпрос статута на щатския $ като сигурна валута по време на рецесии като COVID-19 пандемията.

Неотдавнашната банкова рецесия след банкрутите на Silicon Valley и Signature Bank акцентира систематичните опасности при банкрут на огромни централизирани институции.

Коментарите на Тръмп идват откакто той пледира почтен по 34 обвинявания в закононарушения, свързани с подправяне на бизнес документи посредством подкупване на две дами преди изборите през 2016 г. Той също по този начин се приготвя за присъединяване в президентските избори в Съединени американски щати през 2024 година


 


С отслабването на позициите на щатския $ някои вложители се насочват към различни активи като Биткойн, който означи впечатляващ растеж от началото на годината.

Децентрализираният темперамент на Биткойн и лимитираното му предложение го вършат прелъстителен актив за тези, които търсят опция на централизираните валути по време на стопански спад.

Някои специалисти считат, че в случай че се наложи спомагателен надзор върху валутите, подкрепяни от централните банки, Биткойн може да получи още по-широко разпространяване.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР