След вчерашната тежка катастрофа в Пловдив със загинали млади хора

...
След вчерашната тежка катастрофа в Пловдив със загинали млади хора
Коментари Харесай

След мелето в Пловдив: Започва безсрочна спецоперация за безопасност на пътя

След вчерашната тежка злополука в Пловдив със починали младежи и тежко ранени Министерство на вътрешните работи стартира безсрочна профилирана полицейска интервенция за сигурност на пътя.

Ще бъдат ситуирани спомагателни екипи в регионите с централизация на произшествия, по пътни възли, кръстовища и съществени артерии в страната.

По предписание на вътрешния министър ще се употребяват уреди за премерване на скоростта, ще се вършат инспекции за алкохол и опиати и техническата редовност колите.

Тежкият случай стана рано в понеделник към 3:30 ч. на бул. „ Руски “ и лиши живота на двама млади – 21-годишно момче и 20-годишно момиче. Мощен джип се е врязал с висока скорост в дървета. Автомобилът е пътувал от Централна гара в посока бул. „ Шести септември “, написа бТВ.

Изненадващо лидерът е изгубил ръководство над автомобила, качил се е на разграничителната линия и с висока скорост се е блъснал в няколко чинара. От удара автомобилът се разцепил на две – предната част се врязала в едно от дърветата, а задната изхвърчала на пътното платно.

На място е умрял 21-годишният водач и 20-годишната му спътница на предната седалка. Приятелите им – момче и момиче на 22 години, които са се возили откъм гърба, са в болница. По-тежко е положението на момичето.

Двамата ранени младежи остават в болница. Те са преместени в Клиника по анестезиология и интензивно лекуване. Тежко остава положението и на потърпевшия пожарникар. Той бе ранен по време на избавителната акция, откакто клон падна върху него.

Висока скорост е най-вероятната причина за тежката злополука, споделиха от прокуратурата. Мократа настилка е съдействала за случая. Химическа експертиза ще открива дали в кръвта на младия водач е имало алкохол или опиати.

Хора от квартала описаха, че всяка нощ чуват свистене на гуми от мотори и коли. По думите им в региона се шравят гонки.

„ Може би три години по-рано на същото място на злополуката на пешеходната пътека се прибирах вечерта към 23:30 ч. и малко по-късно блъснаха човек и го убиха на място “, сподели гражданин на квартала пред бТВ.

„ Преди това блъснаха едно момче на зелено на пешеходната пътека. Много постоянно след 22:30 ч. чуваме по какъв начин с коли или с мотор и вършат гонки и е извънредно. Притеснени сме доста, постоянно нощно време карат с висока скорост “, описа жена.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР