Руските медии съобщават, че в столицата е бил задържан началникът

...
Руските медии съобщават, че в столицата е бил задържан началникът
Коментари Харесай

Задържан е началникът на ГУ на кадрите на Министерството на отбраната на Русия

Руските медии оповестяват, че в столицата е бил арестуван началникът на Главното ръководство на фрагментите на Министерството на защитата на Руската федерация генерал-лейтенант Юрий Кузнецов.

Според ТАСС задържането е станало в границите на наказателно дело, по което военният водач е обвинен. Членът, по който са повдигнати обвиняванията, не се прецизира.

Материали по отношение на превантивната мярка на Кузнецов са постъпили в 235-и гарнизонен боен съд на 13 май, това се оповестява в правосъдното досие. Същия ден му е определена мярка за неотклонение.

Медията прецизира, че Главното военно следствено ръководство на Следствения комитет на Руската федерация проверява случая му. Източник на ТАСС от правоохранителните органи заяви, че към този момент са осъществени обиски в къщата и на работното му място на военния.

За 55-годишния Кузнецов се знае, че е роден в Мордовската самостоятелна руска социалистическа република, ученик е на Краснодарското висше военно учебно заведение, академиите на стратегическите ракетни сили и Генералния щаб на Въоръжени сили на Руската федерация.

Назначен е на поста на 8-мо ръководство на Генералния щаб на Руската федерация през 2010 година от Дмитрий Медведев. Всъщност Кузнецов ръководеше Службата за отбрана на държавната загадка.

Той зае поста шеф на основното ръководство на личния състав на Министерството на защитата през май предходната година с декрет на президента на Руската федерация.

В удостоверението на ведомството се показва, че Кузнецов е „ служил на разнообразни длъжности в службата за отбрана на държавната загадка “.

Сред премиите на военния водач на Ордена на Александър Невски, „ За военни заслуги “, Чест и други награди. Кузнецов има и научна степен претендент на техническите науки.

Припомняме, че първият огромен арест във ведомството беше неотдавнашното задържане на заместник-министъра на защитата Тимур Иванов, който е упрекнат в приемане на подкупи над 1 милиард рубли. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР