В навечерието на Нова година един пътешественик заедно със своята

...
В навечерието на Нова година един пътешественик заедно със своята
Коментари Харесай

Притчата за новогодишните ни планове

В навечерието на Нова година един странник дружно със своята брачна половинка решили да хапнат в непосредствен ресторант и да споделят един с различен каква е била за тях към този момент отминаващата година.

След като си поръчали обяд, първи пътешественикът почнал да прави равносметка на последната година, само че се съсредоточил само върху това, което не е съумял да реализира.

През цялото време той приказвал единствено за тези свои проекти, които не е съумял да осъществя и за компликациите, с които се сблъсквал през годината.

В това време хората в близост се суетели към коледната декорация и дамата на пътешественика с интерес следи по какъв начин украсяват коледната елха, вместо да се концентрира върху отрицателните думи на своя брачен партньор.

Щом си дал сметка, че жена му не го слуша, пътешественикът решил да смени тематиката.

- Не са ли красиви лампичките на елхата – споделил ѝ той.

- Да, по този начин е, само че в случай че се вгледаш по-внимателно, ще забележиш, че измежду десетките светещи лампички има една, което е изгоряла и не свети. Но вместо да се фокусираме върху несветещата лампичка, може да се любуваме на блясъка на останалите, които светят.

По същия метод в края на годината се насладете на това, което сте съумели да постигнете, вместо да се натъжавате от неуспехите си.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР