В навечерието на най-светлия християнски празник Възкресение Христово екипът на

...
В навечерието на най-светлия християнски празник Възкресение Христово екипът на
Коментари Харесай

Националният център по трансфузионна хематология с призив за кръводаряване

В навечерието на най-светлия християнски празник Възкресение Христово екипът на Националния център по трансфузионна хематология насочва зов за кръводаряване. За да осигурим на болните и потърпевшите пациенти нужните им лечебни кръв и кръвни съставки, и през Страстната седмица разчитаме на Вашето състрадание и добротворство, се споделя в известието.

Националният център е обезпечил медицински екипи за работа с кръводарителите във всеки от идните празнични и почивни дни от 9.00 до 15.30 часа, на адрес: ул. " Братя Миладинови “ 112, оповестиха от здравното министерство.

В Националния център работят експерти, които съблюдават всички противоепидемични ограничения за сигурност в изискванията на CОVID-19. НЦТХ подсигурява опазване здравето на кръводарителите, на медицинските екипи и на нуждаещите се пациенти.

Преболедувалите CОVID-19 могат да подаряват кръв след 40 дни от позитивния тест и при изискване, че са изцяло възобновени от болестта.

Хората, които са в развой на имунизиране против коронавирусна зараза, могат да дарят кръв 28 дни след слагане на втора доза от имунизацията.

Нека с религия и съпричастност да помогнем на нуждаещите се.

Дарете кръв! Подкрепете Живота!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР