В навечерието на коледно-новогодишните празници Берлин предупреждава за опасност от

...
В навечерието на коледно-новогодишните празници Берлин предупреждава за опасност от
Коментари Харесай

В навечерието на празниците: Полицията в Германия е на крак заради възможни атентати

В навечерието на коледно-новогодишните празници Берлин предизвестява за заплаха от вероятни терористични атентати в страната. Рискът от нападения „ фрапантно е повишен “, признава в собствен отчет Федералната работа.

В ограниченията за сигурност се включват в допълнение над 7000 военни

Страната ускорява полицейското наличие, изключително към огромните коледни базари, където хиляди се любуват на празничната атмосфера. Сред тях е и българският студент Виктор. Той и неговите другари постоянно посещават базара на площад „ Брайтшайд “, където преди 7 години бе осъществен терористичен атентат.

Снимка: bTV

„ От атентата насам управляващите са взели доста съществени ограничения, защото те са сложили огромни железни структури сред булеварда „ Курфюрстендам “, до който се намира самият базар. Освен това има ужасно доста полиция, която дава отговор за реда и всички са ужасно спокойни “, споделя Виктор.

При нападението починаха 11 души и бяха ранени още 70

За bTV от берлинската полиция обявиха, че коледният интервал е изключително рисков заради религиозната значителност на празника. Големият брой гости и централно местонахождение на коледните базари, ги трансформира в цели.

Снимка: bTV

Снимка: bTV

„ И тази година берлинската полиция ще предприеме забележими и невидими ограничения за отбрана на популацията, като вземе поради по-специално последствията от спора в Близкия изток. За тази цел са ситуирани както униформени, по този начин и цивилни полицейски чиновници ”, казват още оттова.

Арестувани са един немски жител с македонски генезис и двама турски жители

Около базарите са сложени и спомагателни железни бариери. Има и видеокамери за наблюдаване.

„ Мисля, че тук е доста безвредно, тъй като към този момент един път се е случила покруса и в този момент внимават доста повече сходен случай да не се случи в никакъв случай повече “, споделя Паулина.

Шестима души са потърпевши, трима от тях – тежко

Войната в Газа оказва директно въздействие върху обстановката със сигурността в Германия. Само през последния месец в страната са арестувани петима обвинени в обмисляне на терористични дейности в страната. Сред тях има и двама младежи, за които се твърди, че са подготвяли офанзива против коледен базар в Леверкузен. 

Всичко за спора в Близкия изток следете в онлайн репортажа:

Следете всички събития в този онлайн репортаж
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР