В навечерието на един от най-големите християнски празници - Великден,

...
В навечерието на един от най-големите християнски празници - Великден,
Коментари Харесай

Авторски ръкоделия изработиха потребителите на дом Гергана във Варна за Великден

В навечерието на един от най-големите християнски празници - Великден, потребителите на Комплекс за обществени услуги " Гергана " във Варна създадоха тематични авторски ръкоделия. Артистичните творби са основани по време на постоянните занимания по трудотерапия в дома, благодарение на терапевтите, които водят занятията на възрастните хора.

Изделията бяха подарени на кмета Благомир Коцев от шефа на дома Валентин Пранджев. Той описа, че материалите, които са употребявани за направата на великденските произведения са цветна хартия, салфетки и подръчни приложни детайли. В основаването на творбите си, възрастните хора, всички над 70 години, са употребявали и цветни бои, както и техники на лепене и декупаж. Темата на ръкоделията е въодушевена от главните великденски знаци - яйцата, козунакът, животните и пролетта.

Яйцето е считан за най - значимия знак, залегнал във Великденските празнувания - то се асоциира с Вселената, прераждането, настъпването на пролетта и новото начало, раждането на индивида. Сладкият ритуален самун е знак на обилие и краят на най-дългите пости в годината. Животните, пъстрите цветя и цъфналите дръвчета са свързани с класическата символика за плодородието, изобилието и благодатта на пролетта.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР