В навечерието на Деня на народните будители, на 31-ви октомври

...
В навечерието на Деня на народните будители, на 31-ви октомври
Коментари Харесай

В Асеновци се проведе среща-разговор със съвременния будител Георги Янков

В навечерието на Деня на националните будители, на 31-ви октомври в НЧ „ Съзнание - 1894 “ в село Асеновцисе организира креативна среща - диалог с Георги Янков, родени израснал в родното си село Асеновци.



Поводът беше написаната от него книга с разкази „ Приятели от висините “.

" Всички присъстващи познават ГеоргиЯнков и нямаше потребност от показване на биографията му, само че нямаше по какъв начин да се подмине това, че е бил преподавател, шеф на учебното заведение в Асеновци, кмет на Община Левски, държавник, а към този момент и създател ".

С тези думи, секретарката на читалището Петранка Стефанова откри срещата и даде думата на писателя да опише по какъв начин е написал книгата си, кой му е повлиял и още за себе си. Срещата беше доста прочувствена. Имаше доста смях, доста въпроси, а ГеоргиЯнков ни върна в предишното със спомените си ученическите си години, а след това за учителстването си. Авторът донесе книги и ги подари на тези, които не бяха си закупили. Всички получиха своето персонално обръщение и подпис от него.



Скъп подарък имаше и за читалището - доста снимков материал от предишното, като чиновниците от читалището дадоха обещание да подредят в албуми, които да бъдат разполагаем на интересуващите.

" Благодарим на г- н Янков за тази ползотворна среща, благодарим и на всички, които участваха и участваха в диалога ни. С неспокойствие чакаме издаването на втората книга и още доста такива незабравими срещи! ".

НЧ „ Съзнание 1894 “ с. Асеновци
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР