В настоящата ситуация сръбският въпрос може да бъде решен не

...
В настоящата ситуация сръбският въпрос може да бъде решен не
Коментари Харесай

Руски експерт: Косово може бързо да влезе в НАТО, а Сърбия ще изпадне в безизходица

В актуалната обстановка " сръбският въпрос " може да бъде решен не в интерес на Сърбия, а Косово може да се причисли към НАТО по изключителна процедура, счита Екатерина Ентина, началник на отдела за Черноморско-Средиземноморски проучвания в Института за Европа на Руската академия на науките.

" Подозирам, че в този момент е подобаващият миг за решение на сръбския въпрос в сходство с един не изключително удобен за Сърбия сюжет, изключително във връзка с Косово. Виждам доста огромна възможност не Белград по някакъв метод да си възвърне контрола над тази или онази територия, а Прищина да получи утвърждение за присъединение към НАТО или към Организация на обединените нации ", сподели специалистът на онлайн семинара " Сърбия след изборите: външна политика в актуалната интернационална действителност “.

" И надлежно Сърбия ще се окаже в най-безизходното състояние от позиция на историческото си развиване: в среда, в която е малко евентуално Русия да даде военна и стратегическа помощ и присъединяване ", заключи тя. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР