В Народното събрание вече е входиран указът на президента Румен

...
В Народното събрание вече е входиран указът на президента Румен
Коментари Харесай

Обобщение: Реакции на депутатите след ветото на Радев върху промени в Закона за съдебната власт

В Народното събрание към този момент е входиран указът на президента Румен Радев, с койтодържавният главаналожи несъгласие върху измененията в Закона за правосъдната власт.

Радев оспорва текстове, които плануват обособяването на шефа на Националната следствена работа и следствените отдели към прокуратурите в независими органи.

По думите му ролята на следствието и на прокуратурата следва да бъдат детайлно прегледани в хода на подготвяната конституционна промяна.

Кирил Петков от ПП-ДБ съобщи, че изваждането на следствието от прокуратурата не трябва да се случва небрежно в последния миг.

Според Петър Петров от „ Възраждане ”ветото ще даде опция да се създадат допълнения, тъй че да се възвърне настоящият до 2009 година механизъм за националното разследване.

По думите му, с цел да се пресече тази процедура, от „ Възраждане ” ще създадат всичко възможнода възвърне самостоятелния статут на проверяващите органи в системата на следствието и по този начин да подобрим следствието по всички тежки закононарушения в България ”.

От „ ИТН ” няма да поддържат президентското несъгласие. Ивайло Вълчев посочи, че са за отделянето и ще гласоподават по същия метод, по който са дали своят вот и преди този момент. Според Вълчев това ще създадат и всички останали обединения.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР