В началото на седмицата бе открит филиал за . Такъв

...
В началото на седмицата бе открит филиал за . Такъв
Коментари Харесай

В Приморско откриват 13-ти филиал на ЦСМП на Южното Черноморие

В началото на седмицата бе открит филиал за. Такъв проработи в Средец, на 24 май се чака откриването на филиал в Приморско. Това заяви регионалният шеф на Бургас Мария Нейкова пред NOVA NEWS.

Тя благодари за поддръжката на здравния министър Асен Меджидиев и на държавното управление за откриване на тези пунктове. „ Да бъдат спокойни жителите и туристите, които ще посетят южното Черноморие. Благодарение на сред регионалната администрация и „ Пирогов ” ще има екипи за незабавна здравна помощ ”, сподели Нейкова. Предвижда се медици да оказват съвещания отдалечено, както и да има командировани екипи, които на място да оказват помощ.

„ Проблем са вакантните бройки. Затова се подписа и този меморандум, съгласно който през летния сезон бяха командировани два екипа – в Слънчев бряг и в Приморско. Осигурено е финансирането, има щат, само че има огромно текучество и няма фрагменти, които да работят. Този проблем е в цялата страна ”, съобщи доктор Георги Паздеров, шеф на РЗИ Бургас.

Той добави, че в 13 общини на област Бургас има разкрити към този момент 13 филиала на ЦСМП.

Нейкова сподели също по този начин, че ще насочат молба и към министъра на образованието, с цел да може в тези филиали да работят и студенти по медицина.

По отношение на площадките за медицински  хеликоптери Нейкова добави, че са били препоръчани 5 разновидността и към този момент е определена такава, която е наоколо до Университетската болница в Бургас.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР