В началото на ноември , чиито потребители се оплакваха, че

...
В началото на ноември , чиито потребители се оплакваха, че
Коментари Харесай

След разследвания на bTV: Сигнал за схема между хоспис и траурна агенция


В началото на ноември , чиито консуматори се оплакваха, че в договорите има задължаваща уговорка за закрепена траурна организация. До bTV постъпи нов сигнал, че въпросната компания взема двойно по-скъпо от останалите.

Самоличността на този човек ще запазим в загадка. След като здравословното положение на баба му се утежнява, през 2018 година мъжът я настанява в пловдивския приют " Милосърдие ".

„ Вече бях осведомен с тази процедура на домовете в Пловдив да дописват клаузи за техни траурни организации. Предвид, че вариантите ни бяха малко, взехме решение да се съобразим “, описа той.

По думите на мъжа, баба му прекарва към два месеца в приюта, след което се стига до летален излаз и шефката го пренасочва към траурната организация, с която работят.

„ Платихме кеш на ръка. Между 700 и 900 лв., нещо сходно. За много под 200 км., цената фактически беше двойна “, изясни той.

Отиваме в приюта, с цел да потърсим отговори. Охраната предава за нашето искане и няколко минути по-късно към този момент няма връзка с шефката.

Здравната ревизия в Пловдив няма информация за контракт на приюта с съответна траурна организация през 2018 година Сега обаче " Милосърдие " има търговски връзки с " Тера-Да " ЕООД. Не откриваме никого в офиса на сдружението. По телефона посоченият в Tърговския указател шеф Данчо Даракчиев споделя, че от две години работи с приюта.

Колко коства курсът с катафалка отвън обитаемото място ?

Цената е 1,20 лева . на по - дребни дистанции , по условия на РЗИ , в случай че е повече от 1 час , превозът е с хладилна кола и е 1,40 лева . на километър . Всичко ни е на касови бележки . Даже преди месец имахме данъчна инспекция , безусловно всичко беше окей .

Според Националната организация за приходите обаче преди месец инспекция не е правена.

„ На " Тера-Да " ЕООД е осъществена инспекция за интервала от 2018 до 31 юли 2021 година, с която са открити нарушавания в данъчното и осигурителното законодателство “, допълниха от Национална агенция за приходите.

Продължава и инспекцията на Комисията за отбрана на потребителите за клаузите в договорите, подписани с приют " Милосърдие ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР