В началото на месец ноември в Плевен ще бъде представена

...
В началото на месец ноември в Плевен ще бъде представена
Коментари Харесай

Представят книгата архитект Кирил Русков Архитектурата на Плевен от миналото до днес

В началото на месец ноември в Плевен ще бъде показана книгата на арх. Кирил Русков - " Архитектурата на Плевен от предишното до през днешния ден ". Събитието ще се състои на 3 ноември 2022 година - четвъртък,от 17:00 часа в Художествена изложба Дарение " Колекция Светлин Русев " -Плевен.

Инициативата се реализира с поддръжката на Архитектурната гилдия на Плевен,САБ - Дружество Плевен и КАБ - Регионална гилдия Плевен.

Архитект Кирил Русков е роден през1930г. вПлевен. През 1953 година завършваархитектуравСофия.

През цялата си трудова активност работи като архитект и основен проектант в проектантската организация в родния си град. Автор е на повече от 50 публични здания и на огромен брой жилищни блокове и къщи. Сред неговите планове се подреждат хотелските комплекси „ Ростов на Дон ” и „ Балкан ” (последният в съавторство с арх. Пламена Цачева), постройките на градския съвет със зала „ Катя Попова ”, „ Водно стопанство ”, ВиК, Съдебната палата, Стоматологичната поликлиника, няколко читалища, учебни заведения, детски домове. Награждаван е с държавни оценки, заслужил проектант и почетен жител на Плевен.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР