В началото на годината Toyota представи концепта Gazoo Racing Super Sport

...
В началото на годината Toyota представи
концепта Gazoo Racing Super Sport
Коментари Харесай

Toyota навлиза в сектора на хиперкарите с 1000-та “кончета” на модела GR Super Sport - видео

В началото на годината Toyota представи концепта Gazoo Racing Super Sport – действително пистова бегачка, предназнаена и за нормално каране по пътищата с хибридно задвижване - бензинов V6 и електромотори. Колата еше показана още веднъж по време на тазгодишното издание на 24-е часа на Льо Ман този месец, подсказвайки желанието на компанията да я пусне в серийно произвеждане. Технологията на автомобила е заимствана директно от пистарката TS050 Hybrid LMP1 и ще предложи на бъдещите си собственици хибридна технология и хергеле от около 1000 коня в силовия си елемент.

Досега се смяташе че новата Toyota Supra ще е топ-моделът на марката в областа на спортните коли. Но с представянето на концепта Gazoo Racing Super Sport през януари на автосалона в Токио японците демонстрираха желанието си за доста по-висок скок – непосредствено в супер-лигата на пазара. Така се извършва на практика обещанието на президента на компанията Акио Тойода за предлагането на автомобили, които на първо място да доставят наслаждение от ръководството на най-високо равнище.

Моделът GR Super Sport Concept наподобява повече на професионален спортен автомобил, колкото на спортно купе и има доста общи черти и технологии с машината TS050 Hybrid победител в тазгодишното издание на 24-е часа на Льо Ман, кръг от шампионата FIA World Endurance Championship (WEC). Хибридното задвижване и технологията за спестовност на гориво при пътното осъществяване са развити в сътрудничество и с опита на екипа Toyota Gazoo Racing WEC, насъбран през последните шест години.



Хибридният силов елемент на GR Super Sport включва 2,4-литров, V6 мотор с двойно турбо и непосредствено мпръскване на горивото и системата Toyota Hybrid System-Racing (THS-R), като обезпечава мощ 1000 к.с. Така на практика японците оферират спортно купе с пътно предсттавяне както при никое до момента.

Освен напредничавата си силова систиема GR Super Sport предлага инспирирана от пистовите надпревари аеродинамика. Ще е интересно да забележим по какъв начин на процедура ще се развие пазарната борба на новата японска супер кола в пазарния бранш на хибридните хипер коли в конкуренцията на бъдещите модели на Aston Martin и Mercedes.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР