Кметът на Ловеч заяви, че трудно ще бъде поддържан професионален

...
Кметът на Ловеч заяви, че трудно ще бъде поддържан професионален
Коментари Харесай

Ганчеви си тръгват и от Литекс, общината поема клуба

Кметът на Ловеч съобщи, че мъчно ще бъде поддържан професионален клуб в Б група.

Община Ловеч ще получи като подаяние от сдружение „ Ловеч-спорт 96 “ градския стадион и подготвителната база с прилежащите й терени и здания, ще придобие безплатно и собствеността на фирмения футболен тим „ Литекс “. Това ще стане, в случай че предлагането на Съвета на шефовете на сдружението за подаяние на парцелите бъде признато от Общинския съвет в Ловеч, съобщи за Българска телеграфна агенция кметът на града Страцимир Петков.

Той изясни, че в Общината са импортирани оферти за безплатно подаяние на градския стадион с 13 построени здания, подготвителната база от 113 декара и още един терен наоколо до нея, както и постройката на някогашния басейн.

Петков напомни, че „ Литекс комерс “ има ловешкия футболен клуб от 1996 година а „ Ловеч-спорт 96 “ стопанисва и ръководи стадиона и подготвителната спортна база, като 51 %  са на „ Литекс комерс “, а 49 на 100 е делът на Общината.

„ Апортните вноски, с които е влезнала Общината 1996г., са разграничени на три и в този момент по този метод ние ги получаваме назад като подаяние. Дружеството е направено за развиване на спорта в града и инвестиция от страна на „ Литекс комерс “, а Общината взе участие с парцели. Сега „ Литекс “ ни подарява парцелите, от което следва преустановяване на взаимното сдружение. Единият от парцелите ще получим с тежест

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР