ФОРТ КОЛИНС, Колорадо (AP) — Сезонът на кърлежите започва в

...
ФОРТ КОЛИНС, Колорадо (AP) — Сезонът на кърлежите започва в
Коментари Харесай

Сезонът на кърлежите настъпи. Защитете се с тези съвети

ФОРТ КОЛИНС, Колорадо (AP) — Сезонът на кърлежите стартира в Съединени американски щати и специалистите предизвестяват, че кръвопийците може да са толкоз доста, както постоянно.

Още една мека зима и други удобни фактори евентуално значат, че популацията от кърлежи през 2024 година ще бъде равна на предходната година или по-голяма, споделят някои откриватели.

„ Много е неприятно и единствено се утежнява “, сподели Сузана Висер от Центъра за заболявания Контрол и предварителна защита.

Нарастващо многообразие от кърлежи навлиза в нови географски региони, носейки необикновени заболявания. Екзотични южни типове като кърлежа от Персийския залив и кърлежа Lone Star се откриват да вземем за пример в Ню Йорк и други северни щати.

Но кърлежът, за който специалистите предизвестяват най-вече, е елементарен чернокрак кърлеж, който намира се най-вече в горите и популяризира лаймска болест. Степента на заразяване стартира да доближава своя връх през май и американските здравни чиновници пресмятат, че близо половин милион инфекции с лаймска болест се случва...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР