В началото на април Тайван преживя най-голямото си земетресение от

...
В началото на април Тайван преживя най-голямото си земетресение от
Коментари Харесай

Производството на DRAM се възстановява след земетресението в Тайван – TrendForce

В началото на април Тайван претърпя най-голямото си земетресение от 25 години насам с магнитуд 7,4. Тъй като доста заводи за полупроводници са съсредоточени на острова, се заприказва за евентуално нарастване на цените на електрониката заради спиранията в индустриалните цикли. Оказа се обаче, че всичко може да се възвърне много бързо.

Анализаторите на TrendForce събраха данни за четирите най-големи наранени от бедствието DRAM производители: Micron, Nanya, Windbond и PSMC. Оказа се, че на 8 април индустриалните благоприятни условия на фирмите са се върнали към естествените си равнища. Micron и PSMC към момента се възвръщат, само че и двете компании към този момент възобновиха цялостното си произвеждане.

Поради неопределеността на пазара търговете на спот пазара на DRAM бяха спрени. Мнозина чакаха доста нарастване на контрактните цени след възобновяването на комерсиалните интервенции, само че това не се случи. Лекото нарастване на цените, породено от спекулациите заради земетресението, бързо се компенсира от непотребните доставки на DDR4/DDR5 и умереното търсене, съгласно специалистите на TrendForce. Анализаторите правят оценка общото влияние на земетресението върху производството на DRAM през второто тримесечие на по-малко от 1%.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР