В морето са изсипани тонове скална маса, поставени са и

...
В морето са изсипани тонове скална маса, поставени са и
Коментари Харесай

Тонове бетон съсипват плажа пред Дома на журналистите във Варна

В морето са изсипани тонове скална маса, сложени са и бетонни уреди вследствие на което плажната линия е съществено намаляла. Според Института по океанология човешката интервенция има пагубен резултат. По случая за почнали инспекции, само че все още не е открит извършител.

" От март месец следим, че линията понижава. Плажът се трансформира в грозна панорама. Установено е, че циментените уреди са съдействали за разрухата на плажа ", съобщи ръководителят на управителния съвет на Съюз на българските журналисти Снежана Тодорова. Според Георги Калагларски от съюза на плажа е останал пясък " що се касае за два самосвала ".

Проверки на Института по океанология сочат, че този развой е почнал през 2011 година Идеята била оборудванията да укрепят брега и да задържат пясъка. Последното оборудване е от тази година.

" В момента заради кумулативния резултат на тези два уреди и третото, което е издигнато през 2020-2021г. от март и което има пагубен резултат във връзка с задържане на надлъжно бреговия седиментен превоз или неговото отклонение, недостигат седименти до плажа ", съобщи доцент Николай Вълчев от института.

В четвъртък Басейнова дирекция е правила инспекция на мястото. В хода ѝ не е открито струпване на скални маси в морето.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР