Неактивните хора на пазара на труда в България са над

...
Неактивните хора на пазара на труда в България са над
Коментари Харесай

Неактивните българи на пазара на труда са над един милион

Неактивните хора на пазара на труда в България са над един милион - те не учат, не работят, нямат регистрация в бюрата по труда, това стана ясно на проведена от Агенцията по заетостта конференция на тематика " Стратегии за сполучливо активиране - настояще и бъдеще ".

Средностатистическият профил на неактивните у нас е жена на 56 години, със приблизително обучение, която живее в град, заяви БНР.

Неактивните лица на пазара на труда са голям необработен работен капацитет, акцентира на форума изпълнителният шеф на Агенцията по заетостта Смилен Вълов. Той добави, че следва основаването на указател за неактивните: " Когато към този момент сме разпознали тези хора, ние ще се обърнем към обществените сътрудници, към общините, да стигнем до тях и да успеем да им помогнем - било то с повишение на квалификацията, било то със претовареност.

Особено рисково е сега да ги оставим отвън поддръжката на страната, изключително младежите, които нито учат, нито работят, те са бъдещето ".

Вълов сподели още, че 56% от задействаните от Агенцията по-късно намират мястото си на пазара на труда.

Сред новите ограничения, които се ползват, са по този начин наречените клубове за активиране - места, отвън рамките на административното обслужване. 

" И в директен,  и в метафоричен смисъл, с цел да паднат бариерите сред двете страни -  хората, които ги посещават, и хората, които им оферират услугата. Те започнаха своето деяние, с помощта на Програма " Развитие на човешките запаси ". До края на месеца се надявам да започват още осем ", уточни Вълов.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР