В момента Вашингтон притежава конфискувани Биткойни (BTC) на стойност над

...
В момента Вашингтон притежава конфискувани Биткойни (BTC) на стойност над
Коментари Харесай

САЩ има повече Биткойн от всяка друга държава – но защо не продава?

В момента Вашингтон има иззети Биткойни (BTC) на стойност над $5 милиарда и не се взема решение да се освободи от тях.

Това отвращение може да се дължи по-скоро на инерция, в сравнение с целенасочена тактика.

Въпреки агресивното противопоставяне на държавното управление на Съединени американски щати против криптовалутната промишленост, съществува връзка на обич и ненавист към цифровите валути. Министерството на финансите има забележителен ресурс от 207,189 BTC на стойност $5 милиарда, което е най-големия ресурс на която и да е страна в цифровия актив.

За разлика от други страни, които разпродават своите криптоактиви, неотдавнашно изследване, споделено извънредно с Forbes, разкрива, че Съединени американски щати непрекъснато усилват своите Биткойн активи посредством конфискация на активи. Миналата година Съединени американски щати са имали 69,640 BTC, което съставлява 94% от всички Биткойни, държани от международните държавни управления по това време, съгласно Сачин Джайтли, общоприет сътрудник в капиталовия съветник Morgan Creek Capital и създател на докторска дисертация по тематиката.

Elementus, основан в Ню Йорк стартъп за крипто разбор и компания от портфолиото на Morgan Creek, дава данни за проучването на Джейтли. Фирмата проучва събития като конфискуването на Биткойн на стойност $1 милиард от Министерството на правораздаването през 2020 година, като наблюдава транзакциите, забележими в обществения блокчейн на Биткойн. Като комбинира обществено налична информация от медийни източници с данни от блокчейн, Elementus сътвори цялостна карта на суверенните цифрови портфейли.

Според основния изпълнителен шеф на Elementus, Макс Галка, изследването е разпознало 11 страни, които са имали BTC до 2022 година, като всички те са били държавни организации. Галка обаче прецизира, че тези притежания не съставляват цялото количество Биткойн на обещано държавно управление, нито пък допуска, че други държавни управления не употребяват Биткойн.

42-годишният Джайтли стига до заключението от своето проучване, което съпоставя тези активи с десетгодишни данни за паричното предложение и инфлацията, че с повишаването на паричното предложение и опасенията за инфлация се усилва и приемането на Биткойн от страна на страните. Тази връзка показва статистическа значителност, като се изключи Северна Корея заради липса на данни за инфлацията.

Има няколко предизвестия, които би трябвало да се вземат поради. На първо място, Съединени американски щати към този момент са продали част от своите Биткойн активи, като в 11 търга сред 2014 година и 2023 година са продали BTC на стойност $366.5 милиона, както е документирано от софтуерния инженер и откривател Джеймсън Лоп. Второ, държавното управление в никакъв случай не е купувало интензивно BTC, тъй че въпреки и да е взело умишлено решение да резервира по-голямата част от притежанията си, придобиванията са били пасивни. Освен това данните на Лоп демонстрират, че като не са задържали BTC до през днешния ден, Съединени американски щати евентуално са пропуснали повишаване на стойност $4.8 милиарда.

Джайтли счита, че държавната благосъстоятелност върху Биткойн служи като хедж против инфлацията. Въпреки това, като се има поради мащабът на салдото на държавното управление на Съединени американски щати, ресурс от $5 милиарда надали би имало доста влияние като хеджиране. Германският държавен прокурор Яна Рингвалд изяснява, че в нейната страна незабавните продажби не са наложителни. Тя прибавя, че неотдавнашните конфискации могат да останат непродадени до издаването на спомагателни заповеди.

Лесли Саммис, юрист по наказателни каузи, основан в Тампа, който се занимава с няколко случая на конфискация на Binance, допуска, че чиновниците на Министерството на правораздаването евентуално изчакват повече изясненост по отношение на криптовалутите, преди да подхващат дейности. Саммис декларира: “Вероятно са стигнали до заключението, че е належащо Конгресът да одобри законодателство или Министерството на правораздаването да откри политики, преди да стартират да трансферират тези активи. ”

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР