В момента, в който бъде връчен мандатът, името на премиера

...
В момента, в който бъде връчен мандатът, името на премиера
Коментари Харесай

При получаване на мандата от президента ще стане ясно името на премиера от ИТН

В момента, в който бъде връчен мандатът, името на премиера ще стане ясно, разяснява пред медиите в Народното събрание Ивайло Вълчев от ПГ " ИТН ". От партията не са разсъждавали за съглашение с другите политически обединения, с които договарят за поддръжка на бъдещо ръководство.

Не сме получили мандат, с цел да назовем съответни имена, подготвеност има, уточни представителят на Има Такъв Народ. И добави, че евентуално имената в проектокабинета няма да станат ясни до този петък.

По-рано в заявления от парламентарната естрада ръководителят на ПГ " Демократична България " Христо Иванов и на ПГ " Изправи се БГ!Ние идваме " Мая Манолова дадоха поръчка, че желаят да чуят какъв е персоналният състав на държавното управление, съответни имена на хора, които ще работят по целите, както и да бъде подписано съглашение сред обединенията, които ще поддържат ръководството. Настояха и за ясно разграничение от Движение за права и свободи и ГЕРБ.

В отговор Вълчев съобщи, че по време на провежданите с тях диалози не са чули съответно такива неща. Напротив, другите обединения са заявили, че лични имена не ги интересуват.

Има Такъв Народ продължава експертните диалози с парламентарно показаните политически сили за бъдещо ръководство

Няма да бъдат ясни имената до петък, надалеч сме от мисълта да " строим " нашето държание единствено по това кой какво чака от нас и ще бъде благополучен, акцентира Ивайло Вълчев.

Нещата, които би трябвало да бъдат научени от хората, които са заинтригувани и би трябвало да ги знаят, си споделят в експертните група - по този начин той изясни дали останалите обединения са осведомени към този момент за възможните министри.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР