В момента нямаме такава информация официално. Така зам.-министърът на здравеопазването

...
В момента нямаме такава информация официално. Така зам.-министърът на здравеопазването
Коментари Харесай

МЗ за подслушването в Лозенец: Нямаме такава информация, но е имало такава възможност

В момента нямаме такава информация публично. Така зам.-министърът на опазването на здравето доктор Димитър Петров отговори в петък пред Българска национална телевизия на въпрос подслушвани ли са висши държавни чиновници в някогашната държавна болница " " Лозенец ". в болничните стаи и кушетките в специфичното поделение, обслужващо висшия държавен уред, беше осветена преди ден от проверяващия уебсайт, който се базира на резултати от инспекция на новото управление на болничното заведение, предоставени от Министерство на здравеопазването.

" По отношение на отчета, новият съвет на шефовете установи метода, по който е реализирано видеонаблюдението и това, че то би разрешило да бъдат подслушвани в съответните стаи, където се лекуват такива висши чиновници и е имало опция те в действителност да бъдат подслушвани и то от компанията, която е наета ", съобщи Петров.

Това е установено от ръководителя на съвета на шефовете още първите дни след влизането му в управлението на болничното заведение. По думите на Петров способените органи са сезирани по случая и Министерство на здравеопазването чака те да си свършат работата.

По мотив информацията, че 29 чиновници са били на щат в " Лозенец " като мъртви души без да работят, Петров сподели, че има назначени хора от Софийския университет, които на практика не работят в болничното заведение.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР