В момента наблюдаваме една истерична антибългарска политика, говорене, включително и

...
В момента наблюдаваме една истерична антибългарска политика, говорене, включително и
Коментари Харесай

„Възраждане“ готви мащабни протести срещу правителството, ако пусне Северна Македония в ЕС безусловно

„ В момента следим една истерична антибългарска политика, говорене, в това число и от медиите, от най-висше равнище на политическия хайлайф в Северна Македония по отношение на България. Това съобщи пред публицисти в Народното събрание депутатът от „ Възраждане “ Ангел Георгиев във връзка последните събития в Северна Македония.

„ Антибългарската изразителност се ускори неведнъж. Бяхме очевидци на броене на популацията в РСМ, което е меко казано подозрително, тъй като едвам 3500 души са се писали българи, а единствено хората с български паспорти са над 130 000, настрана 89 хиляди души в Македония не са заявили своята етническа принадлежност. После Пендаровски още веднъж продължи антибългарската изразителност и сподели, че Ванчо Михайлов бил нацист и хитлерист, нещо, което е безспорна неистина.

Ванчо Михайлов, като се изключи че е един от най-големите български патриоти, който работи за основаване на самостоятелна Македония, той отхвърля на нацистите да основат такава македонска страна, на която той самият да е водач и лидер. Мотивът му е, че това ще докара до клане и тази страна ще бъде марионетна на нацистите, нещо което той не желае и ясно декларира, че няма нищо общо с тях “, уточни Георгиев.

Той даде образец и с откриването на Българския културен център „ Иван Михайлов “ в Битоля, където по думите му е имало провокатори със серия от лозунги, че българите са фашисти.

Георгиев изиска да узнае по кое време министър председателят Кирил Петков и външният ни министър Теодора Генчовска ще изпратят публична дипломатическа нота до Република Северна Македония, „ в случай че границата е премината неколкократно “.

„ Какво би трябвало да стане в Македония? Да стартират да бият българи по улиците или да ги убиват, с цел да имаме реакция?! Налице е едно доста несъответстващо държание от нашия дипломатически хайлайф, който просто седи и следи антибългарската нервност в Македония “, означи още националният представител от „ Възраждане “.

„ Както чухме, министър председателят Кирил Петков си е разрешавал да води друга линия на политика, друга от публично признатата и открита, за РСМ да влезе допустимо най-скоро в Европейски Съюз, нещо, което е еднакво на национално изменничество и ние от „ Възраждане “ изрично сме срещу това “, сподели още Ангел Георгиев.

Депутатът предизвести, че в случай че това се случи, от „ Възраждане “ ще провеждат огромни митинги, с цел да смъкват държавното управление от власт.

„ Подобна подигравка с нашата история и историческата истина е тотално неприемлива “, безапелационен бе Георгиев./Tribune
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР