В момента БСП носи отговорност за ситуацията в държавата. Не

...
В момента БСП носи отговорност за ситуацията в държавата. Не
Коментари Харесай

Според Нинова сега БСП носи отговорност за държавата

" В момента Българска социалистическа партия носи отговорност за обстановката в страната. Не е пресилено това, повярвайте ми. Отговорното и държавническо държание е да задържим мандата и да осигурим хората, стопанската система и здравната система, да ги защитим от рецесиите, които идват с целия риск, който понасяме ".

Такава теза изрази пред бТВ водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която предходната седмица взе последния мандат за сформиране на държавно управление. Още преди да го получи, беше ясно, че поддръжка за постоянен кабинет няма, само че в неделя тя разгласи, че ще задържи мандата до 10-15 септември, с цел да може да се одобри актуализацията на бюджета.

Нинова разгласи, че от Българска социалистическа партия ще създадат " финален опит за диалог " с " Демократична България " (ДБ), " Изправи се БГ! Ние идваме " (ИБГНИ) и " ИТН " (ИТН). " Някои сътрудници си сменяха мнението по два пъти дневно. Ще създадем финален опит ", сподели тя.

Въпреки думите ѝ обаче позицията на Има Такъв Народ наподобява твърда и тя е, че няма да поддържа кабинет с мандат на Българска социалистическа партия, След това от ИБГНИ оповестиха, че освен това състояние няма да поддържат държавно управление на Българска социалистическа партия, а Демократична България имат позиция отпреди изборите – че няма да гласоподава " за " държавно управление, препоръчано от Българска социалистическа партия.

" Ако получим дефинитивно " Не ", връщаме мандата и отиваме на избори ", добави Нинова и напомни, че на следващия ден има планувана среща с Демократична България, а в сряда с Има Такъв Народ. Разговорът с ИБГНИ към този момент мина.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР