В момента автомобилните производители са засегнати от пандемия от дефицит

...
В момента автомобилните производители са засегнати от пандемия от дефицит
Коментари Харесай

Защо въпреки дефицита на чипове, този автомобилен производител не спира поточните линии

В момента автомобилните производители са наранени от пандемия от недостиг на чипове, подбудена от удара върху производството в Тайван, смесен с историческа суша в страната. И до момента в който това докара до прекъсването на поточните линии от някои от най-големите компании, тази южнокорейска компания наподобява не изпитва усложнения.

Причината е, че Hyundai заобикаля дефицита на чипове значително резервира запасите си през предходната година и даже усили доста покупките им към края, акцентират трима източници на Reuters.

Освен японската Toyota, която съобщи този месец оповести, че разполага с задоволително ресурси от чипове, с цел да издържи към четири месеца, Hyundai и посестримата ѝ Kia са единствените международни производители на коли, които поддържат задоволително висок ресурс, с цел да поддържат производството.

Ако обаче секторът не се възвърне скоро, дефицитът може да засегне и Hyundai, защото свитият потенциал на производството на чипове може да засегне дори и високотехнологичните такива, споделиха двама от хората, осведомени с покупките на компанията.

Доставчиците на чипове за автомобилните компании разпореждат по-голямата част от производството си на договорни производители като тайванския TSMC, който съгласно анализаторите постоянно дава приоритет на поръчките от клиенти от сферата на електрониката, които образуват съвсем всичките им доходи.

Все отново южнокорейската компания продължаваше да купува чипове, даже когато съперниците ѝ намаляваха поръчките, с цел да отразят пониженото търсене поради пандемията.

Анализатори обявиха, че повода за това са минали събития в историята на компанията, които са раздрусали веригата ѝ доставки и са принудили да спре производството, което е оформило този по-консервативен метод към запасите с индустриални артикули, който се разминава от този при останалите автомобилни производители.

В резултат на това, Hyundai съумя да си контракти и по-добри цени през предходната година от компании като Bosch и Continental, точно тъй като останалите в автомобилния бранш не купуваха толкоз доста.

Но дори и южнокореската компания не се движи постоянно " против косъма " във връзка с политиките. " Подобно на другите компании в бранша, Hyundai също възнамерява да понижи производството при започване на годината поради ковид ", сподели един от хората, които директно знаят за покупките на Hyundai.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР