В Министерство на правосъдието е създадена работна група, която да

...
В Министерство на правосъдието е създадена работна група, която да
Коментари Харесай

Правосъдното министерство също отсвири българския законопроект Магнитски на Асен Василев

В Министерство на правораздаването е основана работна група, която да изготви план на закон за ограничения за предварителна защита и отбрана на националната сигурност от похищения, свързани с заплаха за икономическата и финансовата сигурност на страната.

В нея вземат участие и специалисти на Министерство на финансите, на външните работи, Българска национална банка, Национална организация за приходите, представители на университетските среди и други

Към сегашния миг, работната група не е завършила своята работа. Разпространеният на 26.05.2022 година в медиите текст на законопроект има несъответствия и очевидни несъгласия с Конституцията на Република България, актовете на Европейския съюз и Европейската спогодба за отбрана правата на индивида, заради което не може да бъде подсилен в този му тип от Министерство на правораздаването и подложен на разискване.

Работната група стигна до безспорен извод за значимостта от такава регулация, само че при безспорно сходство с българския и европейския правов ред.

Работата на групата е динамична и незабавно откакто законопроектът бъде подготвен, той ще бъде разгласен по съответния законоустановен метод.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР