В Министерския съвет беше подписан меморандума между правителството и земеделските

...
В Министерския съвет беше подписан меморандума между правителството и земеделските
Коментари Харесай

Правителството и земеделците подписаха меморандум

В Министерския съвет беше подписан меморандума сред държавното управление и земеделските производители. Премиерът Николай Денков дава брифинг.

Гледайте онлайн тук или на



" Имаме подписано съглашение, то влиза в деяние от през днешния ден. При едни градивни договаряния, които организирахме през вчерашния ден и през днешния ден, няма победени и отстъпили. Всички печелят ", разгласи министър председателят Николай Денков.

" Искам да благодаря от името на Инициативни комитет. Има реализиран резултат. Няма по какъв начин всяко нещо да бъде напълно реализирано, би трябвало консенсус. Надявам се, всички ограничения, които бяха взети през днешния ден да реализират резултат в дълготраен проект ", разгласи Илия Проданов, Председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите и един от уредниците на митингите на земеделците.

" Ще продължим да работим дружно, с цел да създадем тази среда да има повече благоприятни условия да има повече български артикули, тъй като работим за българските консуматори ", сподели министър Кирил Вътев.

По-рано стана ясно, че митингът на земеделските производители се приключва. Днес от сутринта протестиращите аграрни производители изчакваха край Долни Богров подписването на съглашение с поетите при договарянията с държавното управление задължения.

На постоянно си съвещание Министерският съвет реши да отпусне 63 млн. лв. в допълнение на Държавен фонд " Земеделие " за 2023 година за подкрепяне на аграрни стопани. Средствата се отпускат за обезпечаване на поддръжка на земеделските стопани по национални ограничения и за обезщетения на нарасналите цени на енергоносители, фуражи, препарати за растителна отбрана, горива и торове.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР