В Мианма продължават репресиите срещу продемократичните демонстранти, излезли с хиляди

...
В Мианма продължават репресиите срещу продемократичните демонстранти, излезли с хиляди
Коментари Харесай

Протестът и репресиите в Мианма продължават

В Мианма не престават репресиите против продемократичните стачкуващи, излезли с хиляди по улиците на няколко града макар вчерашните интервенции на силите за сигурност, по време на които хора от партията на Аун Сан Су Чжи бяха задържани, съобщи Франс прес.

В централния град Баган, фамозен със столетните си пагоди, отекнаха изстрели. " Осемнайсетгодишен юноша е улучен с патрон в челюстта ", оповестиха медици от незабавната помощ, а локална медия осведоми за " минимум петима ранени ".

Полицията в Янгон още веднъж откри огън, с цел да разпръсне протест, на които стачкуващи скандираха: " Да прогоним диктатора! " - лидера на хунтата Мин Аун Хлайн.

Още не се знае какъв брой души са били арестувани тази нощ от силите за сигурност, подхванали интервенция против партията на Аун Сан Су Чжи, Националната лига за народна власт (НЛД), съобщи нейн член на име Сое Вин. Убит е нейн локален деятел - Хин Маун Лат, на 58 години. " Първо той е бил пребит, след това изведен от жилището си. Явно не е издържал на грубия разпит ", разяснява Тун Ки, някогашен политзатворник.

Силите за сигурност не са съумели да открият един от юристите на партията на Аун Сан Су Чжи, само че брат му е бил " изтезаван, тъй като не е имало кого да арестуват ", съобщи някогашен народен представител от НЛД.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР