В медиите “изтече“ план, “излят“ от някакъв информиран източник“. Не

...
В медиите “изтече“ план, “излят“ от някакъв информиран източник“. Не
Коментари Харесай

Планира ли НАТО да пресъздаде “Източния вал” на Хитлер по Днепър?

В медиите “изтече “ проект, “излят “ от някакъв „ осведомен източник “. Не се оповестява кой и какъв. Според създателите на материала, при положение на сполучливо съветско нахлуване в западна посока, надълбоко в украинска територия, в щаба на НАТО има избран проект, препоръчан от Англия, който включва редица точки:

- Решение за скрито изпращане на военни контингенти на Алианса, основно мобилни, по този начин да се каже, „ експедиционни корпуси “, в зоната на спора със заемане на стратегическа защита на десния бряг на Днепър.

- Създаване на „ зона, неразрешена за полети “ над тази граница и на запад от нея, т.е. разполагане там на пълноценна конструкция за ПВО/ПРО не на ВСУ, а на НАТО, в това число, евентуално, комплекси ТХААД, които са ситуирани през последните години по периметъра на съветската територия - от Румъния до Южна Корея.

- Създаване на спомагателни точки на военно-политическо напрежение и военни спорове, по-специално посредством разполагането на съюзни ударни групи във Финландия и Норвегия, както и „ предпазен “ удар на румънски и молдовски войски по Приднестровието. Не са изключени удари по съветски стратегически цели на север (ясно е, че става дума за инфраструктурата на Северния флот).

- Създаване на „ буферна “ зона по продължение на заетите позиции, която да бъде покрита от „ неразрешена за полети зона “: в дълбочина от Днепър, от границите на Беларус, загатва се и територията към Киев; това значи, че НАТО има намерение да предотврати освобождението му от съветските войски.

По-рано неведнъж „ изтичаше “ информация, може би съзнателно от Запада, че щабът на НАТО към този момент е „ взел решение “ да стартира „ огромна война “ против Русия. Какво да кажем с изключение на, че ни се показва проект за блицкриг, нещо като „ адска примес “ от проекти “Барбароса ” и „ Немислимото “?

Първата страна на въпроса е политическа. Основното, което притегля вниманието: „ приключването “ се случи два дни след изказванията на съветския водач Владимир Путин, направени на предизборна среща с доверени лица и в диалог с ръководителя на ДНР: че фронтовата линия би трябвало да се да бъдат изнесени от съветска територия, с цел да се предотвратят офанзиви против нашите селища от територията на Украйна. Тези две събития сигурно са взаимосвързани. Всъщност това е много евентуален „ отговор “ на Запада на съветското нахлуване, чиято наложителност явно се пресмята в щаба на НАТО. Второ, залогът е върху дейностите на силите на Алианса отвън неговата геополитическа отговорност, предписана от Вашингтонския контракт от 1949 година От една страна, това е продължение на разширението на „ nach Osten “, предопределено да включи „ в действителност “ териториите на Западна Украйна и Приднестровската молдовска република (ПМР) в НАТО. От друга страна, неприличен опит за локализиране на огромен спор, който се разпалва в Европа от територията на някогашния Съюз на съветските социалистически републики. Има огромна разлика сред територия на НАТО и „ територия отвън НАТО “, на която работят войските на Алианса. Юридически външните дейности изключват използването на член 5 от упоменатия контракт, най-малко до момента в който Русия не удари щабовете на НАТО отвън Украйна и Молдова. Трето, английското приключване се отнася за въоръжените сили на Полша и Румъния, а не на Германия, Франция и изключително не на Англия или на самите Съединени американски щати. Това приказва за желанието на Лондон и Вашингтон, което създателят на тези редове трябваше да акцентира нееднократно: да въвлекат спътниците на НАТО в спора с Русия, само че да останат отвън присъединяване в него, оттатък Ламанша и още повече оттатък Атлантическия океан. Това е моделът на двете международни войни от ХХ век. Четвърто, проектът е ясно координиран с Вашингтон или по-точно създаден взаимно от Съединени американски щати и Англия, защото в него се вписват вероятните резултати от американските избори. Доналд Тръмп към този момент направи повече от едно изказване за „ неефективността “ на НАТО и се популяризират клюки за готовността му да разпусне блока. Това значи, че управлението на Алианса може би възнамерява да подпали обстановката тъкмо в точния момент за президентските избори в Съединени американски щати. Конфликтът ще стартира отвън НАТО и това няма да попречи на Тръмп да се дистанцира от НАТО по подобен метод, че американските спътници към този момент да бъдат въвлечени в него. Тогава Вашингтон и Лондон ще измият ръцете си. И ще следят зад водни загради горяща Европа, към която няма да имат отговорности, а единствено нормалните дивиденти след края на спора. Като най-малко, Тръмп е част от този проект, тъй че без наивни илюзии, като най-много, неговият „ елцински ” унищожителен капацитет се употребява скрито.

Според нас най-вероятно първото нещо, което се показва от връзката на Тръмп с Обединеното кралство, неговите шотландски корени (Шотландия е езотеричният, т.е. концептуален център на Запада), както и връзката от 2016 година - Брекзит + Тръмп, няма толкоз елементарни съвпадения.

Това е доста значимо: проектът планува, че в този момент болшинството от членовете на НАТО не са подготвени за това, само че с напредването на съветските войски на Запад те ще бъдат принудени да се съгласят. Това корелира с нервността, раздухана от западни политици и медии към обстоятелството, че Русия, стигайки границата с НАТО, сякаш сигурно ще нападна територията на Алианса, което, общо казано, е цялостен идиотизъм и Западът схваща това, все пак продължава, макар многочислените опровержения на Москва, както и на личните му трезви специалисти, да популяризира тези идиотски „ прогнози “. Защо? Там приготвят обществеността: видите ли, „ руснаците идват, в случай че ние (НАТО) не напреднем към Днепър, те ще дойдат и ще нападат “.



И в този момент най-важното: що за място е това? Проект “Хюстън ”! Концептуално развиване на „ бъдещето ” на Русия във визията на англосаксонските елити. Той е оповестен в редица медии през 2000-2002 година, по-специално във вестник „ Съветска Русия “ на 20 юни 2002 година Документът е извънредно русофобски, предопределен да раздели Русия на няколко страни, следвайки образеца на тайното английско-френско съглашение от декември 1917 година или генералния проект на Хитлер „ Ост “. Но във връзка с Украйна съдържа теза за нейното делене, на първия стадий от проекта, по Днепър сред Запада и Русия. Какво значи това? Фактът, че протичащото се, в това число английското „ приключване “ от НАТО, не е ситуативна импровизация, а деликатно създаден план, част от който беше оповестена обществено в „ приключването “. Следователно, до момента в който се извършва, се чака да бъдат включени и останалите елементи от този сюжет на „ окончателното решение на съветския въпрос “.

Сега за военната страна. В обсъжданото „ приключване “ има минимум три основни точки, с които явно е обвързвана военната тактика на Съединени американски щати и Англия да въвлекат Европа във войната с Русия. Киев, Приднестровието, север. НАТО добре осъзнава както символичното, по този начин и директното политическо значение на столицата, чието завладяване, дружно с разположените в нея политически институции, поставя завършек на съпротивата. Това сочат и изчисленията на Александър Свечин, наш извънреден боен теоретик, създател на труда „ Стратегия “, който и до през днешния ден се учи във всички военни академии. И добре се схваща, и това беше демонстрирано в СВО в началния стадий, че Киев е ключът към съветската Победа. „ Буферната “ зона на НАТО към Киев подсигурява „ остра “ фаза и тъй като се намира директно до границите на Беларус. Приднестровието е обвързано с Одеса, а това, дружно с Николаев и Херсон, е въпрос освен на „ десния бряг “, само че и на надзор над Черно море. Следователно думата „ предпазен “ в английския проект не се отнася за Приднестровието, а за съветските войски в южното стратегическо направление. Те ще се опитат да изпреварят нашата офанзива, като нападат ПМР. Въпреки че преди година и половина в каналите на “Телеграм ” бяха оповестени пагубни данни от западни оценки за допустимо подкопаване на военния боеприпас край село Колбасно, само че по кое време това е спирало англосаксонците. Лондон е надалеч, а Вашингтон и Ню Йорк са още по-далеч. Що се отнася до Арктика, където възнамеряват да основат финландско-норвежка формация, с цел да отвлекат и „ разпилян “ съветските сили, би трябвало да сме подготвени за подобен „ удар в гърба “, в случай че събитията в Украйна се развият неподходящо за НАТО. И да не забравяме, че два от четирите съветски флота, в това число Северният, са оборудвани с атомни ракетни подводници, а Североморск се намира в Мурманска област, близо до границата с Норвегия и Финландия, членки на НАТО. Да напомним, че нахлуване против обекти, свързани с ракетно-ядрения щит на страната ни, се преглежда от Военната теория като опасност за съществуването на съветската страна. С всички произлизащи от това нуклеарни последствия.

Какво следва? Предупреденият е авансово въоръжен. Всички тези закани, за които оповестява „ осведомен източник “, „ на който се дължи “, са от дълго време известни. И съответните ограничения са създадени от дълго време: планът “Хюстън ” е на четвърт век. Но фактът, че беше взето решение английските „ приключвания “ да бъдат доведени до вниманието на необятната съветска общност, към този момент, доколкото разбираме, в доста лимитирана част, без детайлности, това демонстрира, че обстановката се нажежава, и развръзката не е надалеч. Много ще зависи от европейския разсъдък: ще се осъществен ли очакванията на Вашингтон и Лондон, че останалите членки на НАТО ще бъдат сговорчиви по време на съветската атака против ВСУ, или столиците на континента ще схванат, че за разлика от англосаксонците, те имат друго геополитическо състояние. И инстинктът за историческо самозапазване ще надделее, заздравен от резултатите от Втората международна война, които в този момент са по-актуални от всеки път и са в устата на мнозина. Нещо ни подсказва, че някои събития сигурно ще се случат с наближаването на президентските избори в Съединените щати. Няма доста време за очакване.

Превод: В. Сергеев

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР