В Лондон по-късно днес ще се водят преговори за намаляване

...
В Лондон по-късно днес ще се водят преговори за намаляване
Коментари Харесай

В Лондон ще се проведат преговори за намаляване на напрежението между френските и британските рибари

В Лондон по-късно през днешния ден ще се водят договаряния за понижаване на напрежението сред френските и английските риболовци, зародило вследствие на по този начин наречената „ война за стриди “ в Ламанша.

Представители на Британската организация на рибопроизводителите и сътрудниците им от Франция, както и чиновници на Министерството за околната среда, храните и селското стопанство ще се опитат да намерят решение на рецесията, която породи откакто 40 френски риболовни кораба принудително изтласкаха 5 английски предходната седмица край крайбрежията на Северна Франция. Британските риболовци бяха замеряни с камъни, димни бомби и други предмети по време на конфликта.

Френският министър на селското стопанство Стефан Травер съобщи през вчерашния ден, че френският флот е подготвен да се намеси, с цел да предотврати нови конфликти.

Британските риболовци имат право да ловуват в богатия на стриди регион на към 22 километра от Нормандия, само че тяхното наличие разгневи французите, които ги упрекнаха, че „ необмислено изчерпват “ запасите от миди.

По-рано английският министър на околната среда Майкъл Гоув съобщи, че това са френски води и е отговорност на французите да вземат ограничения за попречване на насилието. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР