В края на ноември Европейската космическа агенция обяви, че ще

...
В края на ноември Европейската космическа агенция обяви, че ще
Коментари Харесай

Забележителната история на първия в света астронавт в увреждания

В края на ноември Европейската галактическа организация разгласи, че ще приветства първата нова група астронавти от съвсем 15 години. Сред тях попада името на британеца Джон Макфол. Той всъщност е първият " парастронавт ", който става част от групата на 17 мъже и дами, избрани сред цели 22 523 претенденти. 
 Риши Раджпопат, Кеймбридж, Панини, санскрит и 2500-годишната граматична мистерия, която студентът реши
Студентът, който реши 2500-годишна мистерия

Кеймбридж си е Кеймбридж

Г-н Макфол сподели, че се надява да въодушеви другите и да покаже, че " космосът е за всички ", откакто беше разгласен за първия в света астронавт с увреждания. Надява се и да последва стъпките на сегашния английски астронавт Тим Пийк, който прекара шест месеца на Международната галактическа станция (МКС) през 2016 година

Джон Макфол загубва крайници си при злополука с мотор в Тайланд, когато е само на 19 година Тъй като се занимава с тичане и преди случая, след рехабилитацията взема решение да се върне отново към тичането. 

И има забележителни триумфи. Той съставлява Англия на редица надпревари за параолимпийци. Най-доброто му достижение е на Параолимпиадата в Пекин през 2008 година, където печели бронзов орден в спринта на 100 метра. Има медали на 100 и 200 метра и от Световно състезание.
 Кучето Джази, което се събира със притежателите седем години, откакто се губи
Кучето, което се събра със стопаните си след 7 години и на повече от 1200 км разстояние

Необикновената история на Джази

След Пекин приключва спортната си кариера и се отдава на друга своя фантазия - да учи за доктор. Завършва медицина в Кардиф, Уелс, и работи като ортопед в Англия, описват от Daily Mail. Освен това се радва на три прелестни деца. Самият Макфол няма никакви подозрения, че е подобаващ за задача в Космоса и има нужната физическа и психическа мощ.

" Чувствам се доста удобно в кожата си. Загубих крайници си, бях параолимпиец и съумях да се опозная прочувствено ", разкрива той. Допълва, че тези фактори и компликациите в живота му дават убеденост и мощ, както и способността за има вяра в себе си, че може да реализира всичко, което си слага за цел. 
 Маратон, Чен и китаецът, който пробяга цялостен маратон, до момента в който пуши
Да пробягаш 42 км, пушейки от самото начало

На това се споделя разпален пушач

" Не съм мечтал да стана астронавт. Когато от организацията оповестиха, че търсят претендент с физически увреждания за плана си, тогава в действителност разпалиха ползата ми ", добавя лекарят.

Съобщението на Европейската галактическа организация не значи, че е обезпечено, че Джон Макфол ще отиде в Космоса. Той ще бъде част от специфична подготвителна стратегия, която има за цел да ревизира дали може да бъде изпратен в орбита. С подобен борбен дух, какъвто има Джон Макфол обаче, мощно имаме вяра, че ще успее. 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР