В края на месецюни в зала 113, Факултет Фармация“, на

...
В края на месецюни в зала 113, Факултет Фармация“, на
Коментари Харесай

В МУ-Плевен представиха резултатите от работата на Центъра за компетентност във висшето училище

В края на месецюни в зала 113, Факултет „ Фармация “, на Медицински университет – Плевен се организира осведомителна среща за показване на резултатите по план Център за подготвеност по персонализирана медицина, 3D и телемедицина, роботизирана и минимално инвазивна хирургия Леонардо да Винчи.



Участие в събитието взеха членовете от екипа за ръководство на плана, представители на сътрудниците и ръководителите на работни пакети и направленията в тях.



В Центъра за подготвеност по персонализирана медицина, 3Д и телемедицина, роботизирана и минимално инвазивна хирургия с високотехнологична инсталация и профилиран програмен продукт,са оборудвани общо 10 лаборатории, 8 от които действат в МУ-Плевен, а другите две са разположени при главните сътрудници – Медицински университет – Варна „ Проф. доктор Параскев Стоянов “ и Института по роботика към Българска академия на науките.



Иновациите в Центъра за подготвеност са ориентирани към въвеждането и потреблението на нови начини за осъществяване на персонализирана диагностика и лечение; нови способи на преподаване и образование посредством потребление на построената инфраструктура; нови способи за осъществяване на лекуване и диагностика; нови здравни услуги; основаване на бази от медицински данни; потребление на виртуална действителност (VR) и 3D моделиране в медицината; роботизирана и минимално инвазивна хирургия.



Центърът за подготвеност е номиниран за влиятелната премия на ЕК REGIOSTARS в Категория „ Конкурентоспособна и интелигентна Европа “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР