В края на месец септември, или през октомври се очакват

...
В края на месец септември, или през октомври се очакват
Коментари Харесай

До 2 месеца ще има и у нас адаптирани ваксини срещу новите щамове на Covid-19 -

В края на месец септември, или през октомври се чакат приспособени версии на утвърдените в границите на Европейски Съюз РНК ваксини против Covid-19, които да се оправят и с подвариантите на ковид. Това заяви довечера в Стара Загора проф. Радка Аргирова, ръководител на Българското сдружение по здравна вирусология и ръководител на Българския ръб по вирусология към Българския лекарски съюз.

По покана на Народно читалище „ Родина “ проф. Аргирова бе посетител в Дома на архитекта, където беше показана документалната книга „ Псевдоним Вирус с багра измама ” на журналистката и писателка Юлия Пискулийска, която разкрива достижения и трудности, белязали кариерата на единствения професор по проблемите на СПИН у нас.

В България в този момент има 4500 заболели от СПИН, сподели Аргирова, която е създател на първата потвърдителна лаборатория на заболели от СПИН в България. „ За разлика от 1981 година когато беше разказан първият случай на болен от СПИН в света, през днешния ден тази диагноза не е равносилна смъртна присъда “, сподели известният ни вирусолог. Според нея към този момент има 40 медикаменти, които удължават човешкия живот до биологичните му благоприятни условия.

В Стара Загора проф. Радка Аргирова идва за първи път през 1987 година, когато става първи съветник на Телефон на доверието, който провеждат клиничният психолог Красимира Лазарова и журналистката Нели Филипова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР