В Котел началник на пожарната служба и на повече от

...
В Котел началник на пожарната служба и на повече от
Коментари Харесай

Жената, която укротява огъня: Коя е дамата, начело на пожарната в Котел?


В Котел шеф на пожарната работа и на повече от 20 мъже е основен контрольор Дарина Иванова. Как се оправя една нежна жена в тази рискована специалност и за какво огнеборците с изключение на главната си работа - даже поливат и отглеждат цветя?

" Добро утро, сътрудници. Някакви катастрофи? - Няма катастрофи, всичко е наред, техниката в редовност ". Така към този момент три години основен контрольор Дарина Иванова стартира дните си в постройката на в пожарната в Котел.

Докладват ѝ сигналите, стопира се при дежурния и се качва за следващите задания.

Инспектор Иванова обича рокли и високи токчета, само че ги облича единствено на празници. В кабинета си има златна рибка, подарък от сина и снаха ѝ, а до месеци чака второ внуче. Това е персоналният ѝ свят, за който рядко приказва, тъй като се е посветила на работата си - към този момент 20 години е част от една тежка и рискована специалност.

Започва като сержант в пожарната в Сливен, минава през оперативния център и държавен противопожарен надзор. От април 2020 година е шеф на районната работа в Котел. Тук единствено за предходната година са реагирали на близо 200 сигнала за пожари. Най-тежкият от тях - на полигона в Ново село в края на август, където дружно с момчетата шест дни се борят с огъня

Освен в работата, чисто по женски контрольор Дарина Иванова е поставила ред в цялата постройка - нови и чисти пространства и цветя в коридора

Кой ги полива ? Има от тях , които поливат , оправят . Свикнаха ли ?

Да , свикаха и да почистват и да поддържат санитарните пространства .

" С доста положителни усеща я приехме и доста добре работим. Цялата работа е изменена, откогато пристигна тя. Каза, че ви е научила да чистите, да поливате цветя. Да, не че не можехме, само че тя го усъвършенства ", съобщи Пламен Димитров.

И през днешния ден има цветя, само че те са за нея- дамата, която въодушевява мъжете и укротява огъня

" Тези цветя сме ги взели по случай празника за нея ", съобщи шеф промяна Красимир Станев.

" Да ни е жива и здрава, да се разбираме и най-много да я слушаме ", добави Добромир Симеонов.

Очаква я и друга изненада - на празника сътрудниците ѝ са поканили надарените девойки от Музикалното учебно заведение в Котел.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР